Ekspertene tror på Northug

I FORM: Petter Northug vant onsdagens verdenscuprenn i sprint i Drammen. Trønderen går sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: NTB scanpix
I FORM: Petter Northug vant onsdagens verdenscuprenn i sprint i Drammen. Trønderen går sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: NTB scanpix

Ekspertene tror Petter Northug (27) tukter den jevngamle sveitseren Dario Cologna (27) i kampen om verdenscupseieren sammenlagt i langrenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før sesongens fem siste renn leder Cologna med 23 poeng på Northug i sammendraget. Totalt er det 540 poeng å hente i de fem rennene i Oslo, Stockholm og Falun.

Northug har dokumentert storform etter VM. Han var overlegen i den klassiske 15-kilometeren i Lahti sist søndag, og han var overlegen i den klassiske sprinten i Drammen onsdag.

Dario Cologna gikk ikke de to rennene. Han har følt seg sliten i den siste tiden. Han er varslet ankommet til Oslo torsdag ettermiddag. Der venter den legendariske 50-kilometeren i Holmenkollen lørdag.

Pilen peker definitivt i Northugs retning, men det er snakk om idrett og ingenting er avgjort. Russeren Aleksander Legkov har også en teoretisk sjanse til å stikke av med sammenlagtseieren.

Vond

– Det er veldig artig at kroppen er så bra. Jeg kan vel bare si at jeg blir veldig vanskelig å ha med å gjøre framover, har skikongen selv fastslått.

Klarere kan del omtrent ikke sies.

Etter sprinten i Drammen var landslagssjef Vidar Løfshus sikker på at det kom til å gå veien for Northug. Herrenes assistenttrener Steinar Mundal var sikker på at Northug kom til å ta igjen Cologna på tampen.

Herretrener Trond Nystad var klar på at det hele ikke blir avgjort før den siste dagen i Falun.

Les også: Northug: - Jeg driter i janteloven

Ekspertenes dom

Her er noen andre røster i miljøet som NTB snakket med i Drammen onsdag:

Tomas Pettersson (langrennsreporter i den svenske avisen Expressen):

– Jeg tror på Petter. Alt beror på hva som skjer i Kollen lørdag. Han virker å være i knallform, og jeg tror han tar det uansett. Legkov er helt klart ute av kampen.

Anders Skjerdingstad (skijournalist i NRK med bakgrunn fra Nettavisen og Dagbladet):

– Jeg er ganske sikker på at Petter tar dette. Når han øyner sjansen til seier har han en tendens til å dra det i land. Samtidig sier Cologna at han er sliten. Det er også et tegn i Petters favør.

Les også: Northug flykter fra Trondheim

Snorre Haugland (norsk skismører for landslaget med lang fartstid):

– Northug vinner. Det skjedde noe da han fant ut hvor nær han egentlig var. Det er nok motivasjon for ham. Det at Cologna ikke stilte i Lahti og Drammen sier også sitt. Den psykiske biten er for lengst i gang, og det kommer til å bli spennende. Det er knall med en slik avslutning.

Åge Skinstad (langrennssjef i Norges Skiforbund):

– Hvis det er mindre enn 40 poeng i Colognas favør etter Kollen, så blir det særdeles jevnt. Hvis det er mer enn 50 poeng i Colognas favør etter Kollen, så er det klar fordel Cologna. Det skyldes at det er 40 poeng mellom 1.- og 2.-plass i jaktstarten i Falun, og jeg tror at de to blir de to beste der, sa Skinstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus