Johaugs VM-nedtelling

Therese Johaug under trening på VM stadion i Val di Fiemme, Italia i forbindelse med verdensmesterskapet i nordiske grener. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Therese Johaug under trening på VM stadion i Val di Fiemme, Italia i forbindelse med verdensmesterskapet i nordiske grener. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Therese Johaug (24) flyr lavt inn mot ski-VM. Davos-triumfen viste at opplegget har fungert perfekt så langt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hver dag har vært veldig nøye planlagt de siste ukene. Det har fungert bra, og man havner på et vis inne i en form for boble, sier Johaug til NTB.

Hun gikk en knallsterk 10-kilometer i tynnlufta i Sveits søndag. Hun skøytet fra feltet der Justyna Kowalczyk var med. Marit Bjørgen sto over den siste VM-testen.

Les også: Johaug begynner å få nerver

Mye tyder på at denne trioen kommer til å høste det som betyr noe i VM. Johaug sier dette om sine to skarpeste konkurrenter.

Om Bjørgen: – Hun har jo egentlig vært dronningen hittil i sesongen. Hun har jo vunnet nesten alle skirenn hun har stilt i siden sesongstarten. Hun må regne seg som den største favoritten i VM.

Om Kowalczyk: – Jeg vet at hun virkelig er på jakt etter en revansje for Oslo-VM. Da fikk hun jo ikke noe gull.

Les også: Johaug-oppvisning i generalprøven

Fri

Forrige gang VM-rennene gikk i Cavalese var Johaug snaut 15 år og TV-seer. Lørdag starter hun i sitt fjerde VM.

I skiathlon (15 kilometer med skibytte) er Bjørgen tittelforsvarer. Johaug skal forbedre tredjeplassen fra Oslo-VM i 2011.

Ved siden av Bjørgens tittel har Bente Skari to VM-gull på 15 kilometer (2001 og 2003). Begge kom i klassisk stil og før skiathlon var på programmet.

Brakkesyke er et kjent fenomen innen idretten. Lange og ensformige opphold hjemmefra kan ta piffen fra mange. Johaug må lufte seg litt innimellom.

Italiensk mat er ikke å forakte. – Skal jeg velge én ting, blir det italiensk pizza. Det er jeg veldig glad i. Vi bor veldig mye hjemmefra, og det er lett å bli lei av et hotellrom. Da gjelder det å komme seg ut å få seg en pizza, sier Johaug.

Les også: Bjørgen tangerte Brå og Skari sin rekord

Personvernpolicy