Berisha ødela for serielederen

Viking vant 3-2 i en sjanserik hjemmekamp mot Strømsgodset fredag. (Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix)
Viking vant 3-2 i en sjanserik hjemmekamp mot Strømsgodset fredag. (Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix)

Innbytter Veton Berisha stanget Viking til 3-2-seier i en sjanserik kamp hjemme mot serieleder Strømsgodset i eliteserien fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den avgjørende scoringen kom 13 minutter før slutt. Ved bakerste stolpe stanget Berisha ballen i nettet på et hjørnespark av innbytterkollega Jon Helge Tveita. Målet kom kort tid etter at Lars Christopher Vilsvik hadde utlignet til 2-2 for Strømsgodset.

Viking ledet til pause etter en noe svak første omgang av begge lag, men der Godset var klart best. Det var imidlertid i annen omgang kveldskampen virkelig skulle ta fyr. I det 56. minutt slo Muhamed Keita inn et godt innlegg som Abdisalam Ibrahim satte i nettmaskene og ordnet 1-1 for gjestene fra Drammen.

To minutter senere ble Berisha felt av Kim André Madsen og Viking ble tildelt straffe. Den tok Makhtar Thioune godt vare på og scoret sikkert 2-1.

Strømsgodset kastet seg i angrep i visshet om at tap i Stavanger ville kunne koste klubben dyrt i gullkampen. Ronny Deilas mannskap fikk lønn for strevet med Vilsviks scoring etter 75 minutter, men gleden ble kortvarig. Berisha ble i stedet den store helten for siddisene.

Trond Olsen scoret kampens første mål etter 35 minutters spill. På høyrekanten hadde Razak Nuhu ballen i beina, men han var uoppmerksom og mistet den til Yann-Erik de Lanlay. Den 20-årige vingspilleren stormet mot dødlinjen og slo ballen inn i feltet. Olsen var årvåken, løp seg fri og prikket kontant inn 1-0 til stor jubel hos hjemmepublikummet.

Målet kom i en periode der Viking akkurat hadde hevet seg litt. Ikke mange minuttene tidligere var Muhamed Keita nære å sende Strømsgodset i føringen, men Håkon Skogseid fikk klarert i siste liten.

Tapet gjør at både Molde og Rosenborg kan ta seg forbi Godset på tabellen med poeng i sine kamper søndag. Viking er på femteplass med 35 poeng.

Les flere nyheter

Personvernpolicy