Åpen for alle - alltid

Berisha ødela for serielederen

Viking vant 3-2 i en sjanserik hjemmekamp mot Strømsgodset fredag. (Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix)
Viking vant 3-2 i en sjanserik hjemmekamp mot Strømsgodset fredag. (Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innbytter Veton Berisha stanget Viking til 3-2-seier i en sjanserik kamp hjemme mot serieleder Strømsgodset i eliteserien fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den avgjørende scoringen kom 13 minutter før slutt. Ved bakerste stolpe stanget Berisha ballen i nettet på et hjørnespark av innbytterkollega Jon Helge Tveita. Målet kom kort tid etter at Lars Christopher Vilsvik hadde utlignet til 2-2 for Strømsgodset.

Viking ledet til pause etter en noe svak første omgang av begge lag, men der Godset var klart best. Det var imidlertid i annen omgang kveldskampen virkelig skulle ta fyr. I det 56. minutt slo Muhamed Keita inn et godt innlegg som Abdisalam Ibrahim satte i nettmaskene og ordnet 1-1 for gjestene fra Drammen.

To minutter senere ble Berisha felt av Kim André Madsen og Viking ble tildelt straffe. Den tok Makhtar Thioune godt vare på og scoret sikkert 2-1.

Strømsgodset kastet seg i angrep i visshet om at tap i Stavanger ville kunne koste klubben dyrt i gullkampen. Ronny Deilas mannskap fikk lønn for strevet med Vilsviks scoring etter 75 minutter, men gleden ble kortvarig. Berisha ble i stedet den store helten for siddisene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond Olsen scoret kampens første mål etter 35 minutters spill. På høyrekanten hadde Razak Nuhu ballen i beina, men han var uoppmerksom og mistet den til Yann-Erik de Lanlay. Den 20-årige vingspilleren stormet mot dødlinjen og slo ballen inn i feltet. Olsen var årvåken, løp seg fri og prikket kontant inn 1-0 til stor jubel hos hjemmepublikummet.

Målet kom i en periode der Viking akkurat hadde hevet seg litt. Ikke mange minuttene tidligere var Muhamed Keita nære å sende Strømsgodset i føringen, men Håkon Skogseid fikk klarert i siste liten.

Tapet gjør at både Molde og Rosenborg kan ta seg forbi Godset på tabellen med poeng i sine kamper søndag. Viking er på femteplass med 35 poeng.

Les flere nyheter