Tromsø slo tilbake mot Rosenborg

Mikael Dorsin og Rosenborg måtte se ledelsen glippe mot Zdenek Ondrasek og Tromsø på Alfheim stadion søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix.

Daniel Fredheim Holm sørget for Rosenborg-ledelse ved pause, men Tromsø kom voldsomt tilbake etter hvilen. Zdenek Ondrasek sørget for 1-1 og poengdeling i eliteseriekampen søndag.

Rosenborg hadde full kontroll på tafatte tromsøværinger før pause. Daniel Fredheim Holm kombinerte fint med Mikael Dorsin etter ti minutter og sendte Rosenborg i ledelse med det som var omgangens eneste sjanse.

Et ellers robust Tromsø-forsvar fremstod svært passivt da Fredheim Holm både fikk plass og rom på ledermålet.

Tromsø maktet ikke å legge press på gjestene utover i omgangen. Rosenborg ledet derfor fortjent ved halvtid.

Hjemmelaget løftet seg flere hakk i 2. omgang, da laget spilte med langt større glød og intensivitet. Magnus Andersen satte Daniel Örlund på en test som svensken gikk seirende ut av etter 54 minutter.

Zdenek Ondrasek sørget for en fortjent utligning etter 69 minutter, da tsjekkeren overlistet Örlund med et velplassert skudd i lengste hjørne. Overhoppet spissmakker Ole Martin Årst gjorde i forkant utmanøvrerte RBK-forsvaret fullstendig.

Tromsø fortsatte jakten på vinnermålet og hadde et formsterkt Rosenborg i kne. Både Thomas Drage og Magnus Andersen var nære på å score vinnermålet på tampen.

Tromsø gjester Fredrikstad i neste eliteserierunde, mens Rosenborg er vertskap for Aalesund på Lerkendal.