Chelsea mot alle odds

KLARTE DET UMILIGE: Chelsea og Didier Drogba stod for en kjempeprestasjon etter å ha holdt Barcelona til uavgjort i returkampen. Dermed er Chelsea klare for finalen i årets Champions League. (Foto: Reuters)

Med 10 mann holdt Chelsea unna på egen 16-meter og tok seg til finalen i mesterligaen på bekostning av Barcelona. Innbytter Fernando Torres satte punktum med 2-2-scoringen på overtid.

Torres gikk alene fra midtbanen, rundet keeper Victor Valdés og sendte ballen i det tomme buret.

Med 3-2 sammenlagt ble det nemlig Chelsea i mesterligafinalen på Allianz Arena i München 19. mai. I finalen venter enten Real Madrid eller Bayern München. Det spiller absolutt ingen rolle at Barcelona var det beste laget.

Det var ikke mange som hadde trodd at Chelsea skulle klare det selv om de kom til Catalonia med 1-0 i sekken.

– Dette var det nok ikke mange som hadde noen tro på. Vi gjorde det som et lag. Det var tøft, men vi forsvarte oss godt, hadde litt flaks og tillegg hadde Peter Cech noen fantastiske redninger, sa Chelsea-back Ashley Cole.

Barcelona spilte power play de siste 45 minuttene, men de klarte ikke å bryte igjennom den tette forsvarsmuren til gjestene. Nærmest var Lionel Messi som satte et straffespark i tverrliggeren og en annen avslutning i stolpen.

Det ble en strålende fotballkveld for alle som elsker fotball.

Kokte

Det kokte nemlig fra første sekund på Camp Nou, og det ble kampen som skulle inneholde det aller, aller meste, fra det mest spektakulære til det mest hodeløse.

Chelsea-kaptein John Terry var den som tenkte minst. 37 minutter var spilt da han satte kneet bevisst og umotivert i rumpa på Alexis Sánchez rett etter at Barcelona hadde tatt ledelsen ved Sergio Busquets. Terry ble direkte utvist av kampens myndige dommer og gjorde det ikke lettere for laget sitt.

Enklere for Chelsea skulle det heller ikke bli da Barcelona gikk opp til 2-0 i det 43. minutt. Lionel Messi satte fart framover, flikket Andrés Iniesta igjennom og midtbaneeleganten satte ballen fikst i det lengste hjørnet bak Chelsea-keeper Peter Cech.

Chelsea virket sluttkjørt, men så fikk de til et angrep av den guddommelige sorten. Frank Lampard sendte i vei en strålende pasning til et Barcelona-forsvar ute av linjen, og brasilianeren Ramires viste hvilket land han kommer fra og avsluttet med å lobbe ballen elegant over Barcas målvakt Victor Valdés og i mål. Det skjedde på overtid i 1. omgang.

Der og da var Chelsea videre på bortemålsregelen etter 1-0-seieren på Stamford Bridge i forrige uke. Slik skulle det bli også.

Snakk

Etter pause ble det enda mer å snakke om. Som da Didier Drogba felte Cesc Fàbregas og Barcelona fikk straffe. Den smelte den ellers så sikre Lionel Messi i tverrliggeren. Messi har scoret 14 mål i mesterligaen så langt denne sesongen, men mot Chelsea svidde han alt av sjanser både på borte- og hjemmebane.

Drøye halvtimen var spilt da Branislav Ivanovic fikk en stor sjanse etter en corner. Valdes var på bærtur, men headingen til Ivanovic på siden av det åpne buret.

Barcelona presset på i hele 2. omgang, men det ble ikke mange sjanser av det. Peter Cech var i storslag mellom stengene, Chelsea holdt unna og spilte seg til sin andre mesterligafinale i klubbens historie. Sist gang de var i en finale var i 2008. Da ble det tap for Manchester United.Kan det bli seier denne gangen?

Sikkert er det i hvert fall ikke. De må klare seg uten utestengte John Terry, Raúl Meireles, Branislav Ivanovic og Ramires i München 19. mai.

Terry sa unnskyld

John Terry erkjenner at han fortjente å bli utvist under tirsdagens mesterligafinale mot Barcelona.

Chelsea lå under med ett mål da Terry satte kneet i rumpa på Alexis Sánchez og ble vist det røde kortet åtte minutter før 1. omgang var over.

Da trodde de fleste at Chelsea var ferdig. Bedre ble det ikke da Chelsea kom under med 0-2 noen minutter senere.

– Det føles som om jeg har sviktet lagkameratene mine. Jeg har bedt om unnskyldning til dem, og jeg ber om unnskyldning til Chelsea-fansen. Jeg var sjokkert da jeg ble vist det røde kortet, men etter å ha sett reprisen ser det ut som et rødt kort. Det kommer ingen klager herfra, sa Terry.

Selverkjennelsen stoppet ikke der.

– Jeg løftet kneet, og det skulle jeg ikke ha gjort. Jeg er ikke en slik type, så jeg er skuffet over meg selv, sa Terry.

Kampen endte til slutt 2-2, og Chelsea er klar for mesterligafinale 19. mai. Den går altså uten utestengte Terry.