Northug tapte sprintspurt

SPURT-TAP: Northug ledet inn på oppløpet, men fikk ikke til sin råeste spurt.
SPURT-TAP: Northug ledet inn på oppløpet, men fikk ikke til sin råeste spurt.

Petter Northug ble slått av russiske Nikolaj Morilov i sprintfinalen, men hentet inn fire sekunder på erkerival Dario Cologna i Tour de Ski onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske skikongen tapte med ett tidels sekund i duell med russeren, mens Cologna måtte nøye seg med tredjeplass i sprintfinalen.

13,5 sekunder skiller mellom Cologna og Northug før 35-kilometeren torsdag.

– 13 er et lykketall, ikke sant? Da må det bare bli suksess. Jeg skal forsøke å ta igjen Dario så fort som mulig på neste etappe, så må vi bare jobbe sammen. Vi trenger ikke å avtale det. Begge kan se på resultatlisten så langt hva som er situasjonen bakover, sa Northug til NRK.

Les også: Northug mistet ledertrøyen

Russiske Alexander Legkov tapte terreng i sammenlagtkampen da han ble slått ut i kvartfinalen. Likevel regnes russeren som en trussel.

– Han er et tog som kommer til å ta innpå mye første mila.

Northug ledet inn på oppløpet, men fikk ikke til sin råeste spurt. Viktigst var det uansett å ende foran sin sveitsiske sammenlagtrival.

– Det gikk som ventet. Begge endte i finalen, og viktigst var det å ende foran Dario. Jeg kjenner det tærer på kreftene nå, men ser likevel fram til de siste tre dagene, hevdet Northug.

Northug har vunnet to etapper hittil i årets Tour de Ski. Cologna står fortsatt uten etappeseier. Klassisksprinten forrige uke ble også vunnet av en russer, Nikita Krijukov.

Ut i kvartfinalene røk Eldar Rønning, Kristian Tettli Rennemo og Niklas Dyrhaug.

Sjur Røthe tok seg ikke videre fra prologen.Ola Vigen Hattestad og Petter Eliassen har brutt løpet.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden