Rooney-straff redusert

Wayne Rooney er spilleklar til Englands siste kamp EMs gruppespill neste sommer. I dag fikk han redusert straffen med én kamp, han må nå stå over bare to kamper i sluttspillet. (Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES)
Wayne Rooney er spilleklar til Englands siste kamp EMs gruppespill neste sommer. I dag fikk han redusert straffen med én kamp, han må nå stå over bare to kamper i sluttspillet. (Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES)

Englandjuvelen får bare to kampers karantene under EM neste sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske landslagsspissen fikk først tre kampers karantene av UEFA etter en stygg nedsparking av Miodrag Dzudovic i kvalikkampen mot Montenegro i oktober, men BBC skriver på sine sider i dag at United-angriperen har fått redusert straffen med én kamp.

Det betyr at Rooney nå er tilgjengelig for landslagssjef Fabio Capello til Englands siste gruppekamp i EM neste sommer, mot Ukraina den 19. juni på Donbass Arena i Donetsk.

Rooney står imidlertid over oppgjørene mot Frankrike (11. juni) og Sverige (15. juni).

Rooney anket straffen på tre kamper, og torsdag møtte han sammen med Fabio Capello til høring i hovedkvarteret til Det europeiske fotballforbundet (UEFA). UEFA har ennå ikke bekreftet at straffen blir redusert, men en talsmann for organisasjonen uttaler ifølge BBC at karantenen mot Ukraina vil bli opprettholdt dersom Rooney blir utvist for usportslig opptreden i en E-cup kamp før sommerens sluttspill.

Rooney dror rett til UEFAs hovedkvarter i Nyon etter gårsdagens sjokkexit fra Mesterligaen. Laget tapte 1-2 for Basel og må ta til takke med spill i Europa League fremover.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden