Vålerenga og Stabæk etterforskes av politiet

I SENTRUM: Politiet har startet etterforskning av overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Foto: Scanpix
I SENTRUM: Politiet har startet etterforskning av overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Asker og Bærum politidistrikt har besluttet å starte etterforskning av Stabæk og Vålerenga i forbindelse med overgangssaken til Veigar Páll Gunnarsson. Politiet varsler også etterforskning av Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Gunnarsson-saken

- Like før 2009 blir Veigar Pall Gunnarsson solgt fra Stabæk til den franske Nancy. Prisen skal være 15 millioner kr.

- Sommeren 2010 hentes islendingen tilbake til Stabæk for under 1 million kr. Nancy skal ha sikret seg en klausul i salgskontrakten som gir de 50 prosent av summen i et viderersalg.

- Sommeren 2011 byr Rosenborg rundt 5 millioner kr for spissen.

- Stabæk velger i stedet å selge spilleren til Vålerenga for kun 1 million kr. Samtidig kjøper Vålerenga en opsjon på en 15 år gammel ukjent Stabæk-spiller for 4 millioner kroner – langt over markedsverdi. Samlet salg blir da på markedsverdien; 5 millioner NOK.

- Den franske klubben Nancy har derfor kun krav på 500.000 NOK, og ikke 2,5 millioner NOK som ville vært summen om spilleren ble solgt for markedsverdi.

(Kilde: TV2 Sporten)

- Det blir gjennomført nødvendige etterforskningskritt for å vurdere eventuelle straffbare forhold i tilknytning til saken, skriver Asker og Bærum politidistrikt i en pressemelding.

De melder også at de har startet et samarbeid med øvrige berørte politidistrikt i forbindelse med saken. Ett av disse distriktene er Sør-Trøndelag, siden Rosenborg også blir etterforsket for sin rolle i saken, skriver NTB.

Les også: Stabæk og Vålerenga anmeldt

– Rosenborg er en del av helheten, så det er naturlig at vi etterforsker mot de klubbene som er en del av overgangssaken, bekrefter kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt overfor TV 2.

Det er Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga og forholdene rundt overgangen som har fått politiet til å starte etterforskning. Klubbene ble enige om en pris på 1 million kroner for islendingen, mens Vålerenga samtidig betalte rundt 4 millioner kroner for en kjøpsopsjon på Stabæk-spilleren Herman Stengel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske Nancy har på sin side krav på 50 prosent av overgangssummen for Gunnarsson. Stabæk har vært interessert i å få summen lavest mulig, skriver NTB.

Les også: Skjult spill rundt Pall-salg til Enga

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har lagt ned påstand om å straffe Stabæk med en bot på 500.000 kroner og Vålerenga på 350.000 kroner. I tillegg til bøtene går nemnda inn for å straffe sentrale aktører i saken.

«Styreleder Erik Loe og sportslig leder Inge André Olsen har for nemnda framstått som de ansvarlige myndighetspersonene i Stabæk for inngåelsen av avtalene. Sportslig leder Truls Haakonsen har for nemnda framstått som den ansvarlige myndighetspersonen i Vålerenga for inngåelsen av avtalene», skrev nemnda i sin innstilling, som ble kjent 27. oktober.

Les flere nyheter