Tysses dopinganke forkastet av CAS

Dopingdommen mot Erik Tysse opprettholdes av CAS. Dermed er han fortsatt utesteng fra kappgangsporten inntil videre. (Foto: Scanpix)
Dopingdommen mot Erik Tysse opprettholdes av CAS. Dermed er han fortsatt utesteng fra kappgangsporten inntil videre. (Foto: Scanpix)

Dopingdommen mot kappgjenger Erik Tysse opprettholdes av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fikk Tysse beskjed om mandag kveld, skriver Bergens Tidende. Kappgjengeren fra Os er dermed fortsatt utestengt for dopingmisbruk til 7. juli neste år.

Tysse håpet i det lengste at den toårige utestengelsen for misbruk av tredje generasjons bloddoping skulle bli opphevet. Men i dommen fra CAS etterlates ingen tvil om at at Erik Tysse var dopet.

- Jeg er utrolig skuffet. Men jeg har visst hele veien at jeg er opp mot et system og at jeg er en liten utøver fra en liten idrett, sier Tysse til BT.

Les også: Tysse utestengt i to år

Dommerne ser på resultatene fra prøven som klare. Tysse må betale egne omkostninger, og han må også betale motparten nærmere 33.000 kroner i sakskostnader.

Han avla positiv dopingprøve med spor etter stoffet Cera i forbindelse med et stevne i Milano 1. mai i fjor. Tysse ble dømt av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund, men har etter det fått støtte fra 94 fagfolk, deriblant 45 professorer og én nobelprisvinner, som har skrevet under på at det ikke er Cera som ble funnet i Tysses prøve.

En av de som reagerer karftig på at dommen opprettholdes er Bjarne Østerud, professor og biokjemiker ved Universitetet i Tromsø.

- Når jeg leser dommen og hvordan ting blir presentert, ser jeg at CAS bare har vært ute etter å støtte WADA hele tiden. For eksempel overser de helt den analysen (SDS-page) som beviser at Erik Tysse er uskyldig, sier Østerud.

Han opplyser videre til BT at han vil fortsette sitt arbeid med å renvaske kappgjengerenfra Os.

Tysse har så langt brukt rundt 1,5 million kroner på dopingsaken, men er innstilt på å fortsette arbeidet med å renvaske seg selv.

Osingen er fast bestemt på å gjøre comeback, men det er fortsatt usikkert om han kan delta i London-OL neste år. Suspensjonen utløper før OL-starten, men en IOK-regel kan være til hinder.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy