«Savnede» nordkoreanere på plass

Kwang-Chon Ri fra Nord-Korea har fått "tilbake" sine "savnede" lagkamerater.
Kwang-Chon Ri fra Nord-Korea har fått "tilbake" sine "savnede" lagkamerater.

En video fra nyhetsbyrået AP avkrefter meldingene om at flere av Nord-Koreas spillere har forsvunnet fra VM-troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene om at fire spillerne hadde rømt fra troppen verserte i diverse medier tidlig fredag. Det startet med at de fire, Kim Mying-won, An Chol-hyok, Kim Kyong-il og Pak Sung-hyok, sto oppført som «fraværende» på lagoversikten foran den første gruppespillkampen mot Brasil.

I den aktuelle videoen kan alle de tre sistnevnte sees på vei til trening torsdag kveld sammen med resten av troppen. Sistemann, Kim Myong Won - som egentlig er spiss - ble oppført som keeper i troppen. Han kan dermed kun benyttes mellom stengene i VM, og er derfor ikke aktuell for spill uansett.

Vanligvis føres alle 23 spillere i spillertroppene opp på laglistene, men Nord-Korea hadde bare 19 på sin liste foran Brasil-kampen. Forklaringen på dette skal være at de fire resterende ikke var aktuelle for spill i Nord-Koreas første VM-sluttspillkamp på 44 år.

Landets neste motstander er Portugal på mandag i Cape Town. (ANB-NTB)

Personvernpolicy