– Skylder en unnskyldning

Her feller Sør-Afrikas keeper, Itumeleng Khune, Uruguays-spiss Luis Suarez og blir like etter belønnet med rødt kort. (Foto: Scanpix)
Her feller Sør-Afrikas keeper, Itumeleng Khune, Uruguays-spiss Luis Suarez og blir like etter belønnet med rødt kort. (Foto: Scanpix)

Sør-Afrikas keeper Itumeleng Khune var langt nede etter utvisningen mot Uruguay i VM onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Khune felte Luis Suárez og forårsaket straffespark på stillingen 0-1 snaue kvarteret før slutt. Diego Forlán satte straffen og punkterte kampen. Uruguay vant til slutt 3-0.

– De andre spillerne kom til meg og beklaget seg, men jeg mener det er jeg som skylder dem og resten av Sør–Afrika en unnskyldning. Det var ikke med vilje, men jeg synes alle fortjener en unnskyldning, sa Khune.

Les også: Forlan senket Sør-Afrika med to mål

Kaizer Chiefs-keeperen ble bare den andre målvakten i VM-historien som har fått rødt kort. Italias Gianluca Pagliuca ble utvist mot Norge i 1994.

– Jeg er skuffet, men det er ingenting jeg kan gjøre med det. Jeg er ikke sikker på om jeg fortjente rødt kort, men det er dommerens avgjørelse. Det er min jobb å sørge for at motstanderen ikke scorer, og det var det jeg prøvde å gjøre, fortalte Khune. (ANB–NTB)

Les også: Parreira rasende på dommeren

Personvernpolicy