Legger vennskapet på is

Ji-Sung Park og Carlos Tevez ble kompiser i tiden i Man United. I dag møtes de to til VM-kamp i Sør-Afrika. (Foto. Scanpix).
Ji-Sung Park og Carlos Tevez ble kompiser i tiden i Man United. I dag møtes de to til VM-kamp i Sør-Afrika. (Foto. Scanpix).

Ji-Sung Park og Carlos Tevez ble gode kompiser i Manchester United. I dag legges imidlertid vennskapet på is.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Argentina og Sør-Korea åpnet VM med seier i første gruppekamp. Med kapteinsbindet på overarmen banket Ji-Sung Park inn Sør-Koreas andre mål mot Hellas – og styrte skuta til seier.

Tevez og Argentina slo på sin side Nigeria 1-0, og viste samtidig imponerende takter i store deler av kampen.

En ny seier i dag vil langt på vei gi en sikker billett til åttedelsfinalene.

Og kanskje blir Tevez og Park igjen nøkkelspillere på sine lag.

– Vi har spilt sammen, og nå er det gøy at vi spiller mot hverandre. Men dette er ingen vennskapskamp, sier Ji-Sung Park til Sky Sports.

Han har gitt forsvarsspillerne klar beskjed om hvilke ferdigheter Tevez besitter – og hvordan argentineren skal stoppes.

– Vi spilte to år sammen på Old Trafford og kjenner hverandre veldig godt. I de tilfellene der du kjenner til en motstander, vil du alltid forsvarsspillerne hvordan vedkommende er, sier Park.

Sørkoreaneren mener selv han har funnet toppformen i tide til VM – til tross for at sesongen med Manchester United har vært lang.

– Jeg tror mange europeiske spillere er litt slitne og kanskje ikke helt på topp, men jeg har hvilt godt og trent bra, sier han – og tilføyer:

– Jeg er på mitt beste fysisk og psykisk, og mener bestemt at jeg er veldig godt forberedt. (ANB)

Personvernpolicy