VM-måltørke av de sjeldne

Tyskland er alene om å ha gjort mer enn to mål så langt i VM. Her Lukas Podolski og Miroslav Klose i kampen mot Australia. (Foto: Alex Livesey - FIFA).
Tyskland er alene om å ha gjort mer enn to mål så langt i VM. Her Lukas Podolski og Miroslav Klose i kampen mot Australia. (Foto: Alex Livesey - FIFA).

23 mål på de 14 første kampene. Det gjør årets VM-sluttspill til et av de mest målfattige noensinne så langt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da nordkoreanske Ji Yun-nam skar inn i feltet og banket ballen i mål bak Brasil-keeper Julio Cesar tirsdag, gjorde han oppgjøret på Ellis Park til 2010-VMs nest mest målrike. Det sier ikke så rent lite. Sluttresultatet ble 2-1.

Før tirsdagens seinkamp hadde nemlig bare én eneste kamp endt med flere enn to scorede mål – Tysklands nedsabling av Australia med 4-0.

Les mer om VM på ABC Nyheter

23 mål

Sluttspillet i Sør-Afrika har rett og slett vært ualminnelig målfattig når første runde i gruppespillet nå nærmer seg slutten.

Totalt er det gjort 23 mål på de 14 kampene som er unnagjort. Det er betydelig færre enn i tidligere verdensmesterskap:

* 2006: 31 mål etter 14 kamper

* 2002: 40 mål etter 14 kamper

* 1998: 32 mål etter 14 kamper

Og den stusselige statistikken i Sør-Afrika stopper ikke der. Av de 28 lagene som så langt har vært i aksjon, har hele 11 gått målløse av banen.

Lavt snitt

23 mål på 14 kamper gir et gjennomsnitt på 1,64 mål pr. kamp, og i tillegg hører det med til historien at den nevnte Tyskland-kampen trekker snittet opp.

Holder snittet seg turneringen gjennom, ender man på rett over 100 mål når finalen er spilt i Johannesburg 11. juli. Det er mildt sagt mager kost.

For fire år siden ble fasiten 147 scoringer, hvilket gir et snitt på 2,3 mål pr. kamp. Det er også lavt sammenliknet med tidligere sluttspill. I 1998 – da man for første gang i historien hadde med 32 lag – ble det scoret 171 ganger.

Fire år senere ble sluttresultatet 161. (ANB)

Personvernpolicy