Meny

Da tyskerne mistet grepet

Jürgen Klinsmann er ivrig på tyskernes VM-sang til mesterskapet i USA 1994. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lite taktfast fra stjernene Klinsmann, Matthäus og Brehme da Village People laget VM-sangen i 1994.

(ABC Nyheter): Engelske The Guardian presenterer i dag en høyst uhøytidelige liste over sanger knyttet til fotball-VM som de verste gjennom historien.

Og helt øverst troner Tysklands bidrag til mesterskapet i USA i 1994 - med rette vil nok mange si.

Låten «Far Away In America», som blir fremført av det tyske landslaget sammen med gruppen Village People, er en opplevelse og som trolig får de aller fleste som kjenner tysk fotball og deres mange stjerner, til å trekke ekstra på smilebåndet.

Superspiss Jürgen Klinsmann, med fortid i klubber som Inter, Bayrn München og Tottenham, var kjent for sin høye arbeidsmoral på banen.

Men også i platestudioet viser «Klinsi» at han gir alt. Ingen av de andre på «Der Mannschaft» når Klinsmann til knærne når det kommer til engasjement.

Tysk fotball har alltid blitt karakterisert som et maskineri. Men det var mye rusk i maskineriet til det tyske landslaget da man skulle spille inn låten til VM for 16 år siden.

I første rekke står spillere som Lothar Matthüs, Andreas Brehme og Andreas Möller - samspilte på gressteppet, men totalt blottet for samspill når det kommer til takt og tone. 

Tyskernes landslagsjef Berti Vogts må tydligvis ha sluppet opp på den ellers så stramme organiseringen i forkant av innspillingen, for trekløveret i front klapper når det måtte passe dem.

Hvordan selve låten er for de tre totalt uinteressant - de klapper der de føler for å klappe.

På andreplass har avisen kåret «Re-Sepp-Ten», kanskje mer kjent som «Vi er røde, vi er hvide», danskenes bidrag til Mexico 1986.

Også England er på lista. På femteplass har The Guardian valgt å plassere sin egen «We´re On The Ball» fra VM i Sør-Korea/Japan i 2002.

Se hele lista her og «vinneren» - Village People og Der Mannschaft med «Far Away In America»

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus