Robben avgjorde – etter Ribérys utvisning

AVGJØRELSEN: Her dundrer Arjen Robben, via lagkamerat Thomas Müller, inn målet som sikret Bayern München 1-0 før returkampen mot Lyon i neste uke. Foto: AP/Reuters (forsidefoto)

Brutal takling fullbyrdet franskmannens vonde uke, men stjernemakkeren satte Bayern i førersetet.

Champions League: Semifinale, første kamp:

Bayern München (Tyskland) – Lyon (Frankrike) 1-0 (0-0):

Mål: 1-0 Arjen Robben (69).

Rødt kort: Franck Ribéry (37), Bayern München, Jeremy Toulalan (54), Lyon.

66.000 tilskuere.

---

Spilt tirsdag:

Inter (Italia) – Barcelona (Spania) 3-1 (1-1):

Mål: 0-1 Pedro (19), 1-1 Wesley Sneijder (30), 2-1 Maicon (48), 3-1 Diego Milito (61).

80.000 tilskuere.

Returkampene spilles neste uke.

(ABC Nyheter): Bayern München–Lyon 1–0.

Arjen Robben kom til Bayern München før sesongen som vrakgods fra et Real Madrid som kjøpte nye spillere for over to milliarder for å vinne Champions League i finalen på hjemmebane.

Når semifinalene i verdens mest prestisjetunge klubbturnering er halvspilt, og Real forlengst er utslått, har den nederlandske vingen forlengst steget frem igjen som en av Fotball-Europas giganter.

For to uker siden senket han Manchester United med et praktmål i kvartfinalen.

I kveld ga han Bayern et sterkt utgangspunkt for å gå hele veien til Madrid 22. mai.

Begge lag hadde fått en spiller utvist da Robben ladet kanonen fra 25 meter.

Ballen smalt inn, via hårtustene til lagkamerat Thomas Müller, til et nytt vakkert mål, til et nytt viktig mål og til fornyet heltestatus.

Ribérys mareritt

Kontrasten til den andre av Bayerns to store stjerner, vingkollega Franck Ribéry, kunne ikke vært sterkere.

Ribéry fullbyrdet sin marerittuke ved å bli utvist for en stygg stempling etter 37 minutter.

Franskmannen ble denne uken avhørt i forbindelse med en sexskandale som involverer flere franske landslagsspillere og opptil 20 prostituerte, noen mindreårige.

Spekulasjoner i fransk presse har det til at han har innrømmet en relasjon til en av de mindreårige jentene. Om Ribéry og de to andre landslagsspillerne tiltales for å ha hatt sex med jenten under 18 år, avgjøres innen få dager. De kan i ytterste konsekvens dømmes til tre års fengselsstraff.

I kveld spilte han imidlertid fra start – men det ble alt annet enn en lykkelig opplevelse.

Han satte inn en brutal takling på Lisandro López, en stempling med stor kraft. Dommer Roberto Rosetti hadde ingen andre valg enn å vise ham av banen direkte.

Det betyr trolig at nøkkelspilleren mister en eventuell finale.

Kranglet med van Gaal

Utvisningen ble ikke så avgjørende for kampen som den kunne blitt om ikke gjestenes Jérémy Toulalan også hadde sett rødt etter 54 minutter. Lyons nøkkelmann pådro seg to gule på tre minutter.

Det første var klart, det andre var kanskje strengt. Franskmannen gikk på ballen med knottene høyt i en duell med Bastian Schweinsteiger, som gikk inn på omtrent samme måte, men Rosetti viste ingen nåde.

Bayern hadde dominert en tett første omgang, mot et defensivt Lyon, men satte et sterkere trykk etter pause. Anført av en lysende Robben skapte de gode muligheter til å ta ledelsen før målet kom etter 69 minutter.

Robben dro seg innover fra høyre og klinket til fra langt hold. Ballen var så vidt innom Müller. Lyon-keeper Hugo Lloris rakk ikke ned.

En hypertent Robben ble byttet ut fem minutter før slutt – og viste tydelig misnøye med manager Louis van Gaal. Landsmannen, som ikke er kjent for å tolerere primadonnanykker, satte ham like tydelig på plass.

Bayern styrte inn til 1–0-seier og et godt utgangspunkt før returkampen i Frankrike. Den spilles om seks dager.