Drama før avgjørende opprykkskamp

Øyvind Hoås setter inn 1-0 målet for Sarpsborg 08 under kvalifiseringskampen om opprykk til Eliteserien mellom Sarpsborg 08 og Kongsvinger på Sarpsborg Stadion mandag.

<pDet ble dømt to straffespark og delt ut ett rødt kort i den dramatiske opprykksfinalen. Etter 2-3-tap borte mot Sarpsborg lever imidlertid fortsatt håpet for Kongsvinger før det avgjørende oppgjøret.</p

Sarpsborg – Kongsvinger 3-2
Kvalifisering til eliteserien fotball menn mandag, finale 1. kamp:
Sarpsborg – Kongsvinger 3-2 (1-0)
2350 tilskuere
Mål: 1-0 Øyvind Hoås (8), 2-0 Martin Wiig (71), 2-1 Olav Tuelo Johannesen (80), 3-1 Joacim Jørgensen (81), 3-2 Edier Frejd (90).
Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.
Gult kort: Hugues Wembangomo, Sarpsborg, Yngvar Håkonsen, Kai Risholt, Steinar Strømnes, Kongsvinger.
Rødt kort: Johan Nilsson Guiomar (69), Kongsvinger. (©NTB)

Hjemmefansen fra Sarpsborg kunne juble for seier, men vil garantert ha noe frynsete nerver før den avgjørende finalekampen om opprykk til Eliteserien.

Kongsvinger fikk nemlig med seg to viktige bortemål før returoppgjøret på Gjemselund torsdag. Det kan bli skjebnesvangert for Sarpsborg, som spilte mot ti menn og brente ett straffespark i mandagens hjemmeoppgjør.

Sterk åpning

Sarpingene åpnet forrykende på eget gress og etter sju minutter hadde Øyvind Hoås spilt seg til tre sjanser. Den siste styrte han i mål etter et vakkert nedtak i feltet. Den 2,03 meter høye spissen var toneangivende i første omgang.

Kongsvinger klarte ikke å få til altfor mye før hvilen. Magnus Sylling Olsens heading kort tid før pause ble den eneste muligheten. Hodestøtet ble avverget av Joacim Heier.

Etter hvilen ble det litt mer spenning. Men da Sarpsborg ble tildelt straffe etter én times spill, kunne ledelsen ha blitt doblet. Bjørnar Johannessen smalt imidlertid straffen i tverrliggeren.

I dusjen

Ti minutter senere ble Johan Nilsson Guiomar sendt i dusjen med rødt kort og like etter kriget Martin Wiig ballen i mål til 2-0. Wiig senket Fredrikstad på egen hånd og fortsatte altså det gode spillet også i opprykksfinalen.

Men Kongsvinger kom tilbake. Laget fikk straffe ti minutter før full tid, etter holding i feltet. Olav Tuelo Johannesen satte straffen sikkert i nettmaskene.

Dermed hadde gjestene et svært godt utgangspunkt, men Joacim Jørgensen var våken på en retur like etter kalddusjen og prikket ballen i mål til 3-1. Edier Frejd fikk så vidt lurt inn 2-3 etter mye rot i feltet, likevel vant Sarpsborg sin andre opprykkskamp på rad.

Kongsvinger er opprykksklare med ettmålsseier på hjemmebane...så sant Sarpsborg ikke scorer mer enn to mål. Ingenting er mao avgjort.