Målfest av Arsenal

STORSEIER: Arsenal knuste AZ Alkmaar i Champions League onsdag kveld. F.v: Robin van Persie, Samir Nasri og Emmanuel Eboue. Foto: Scanpix.
STORSEIER: Arsenal knuste AZ Alkmaar i Champions League onsdag kveld. F.v: Robin van Persie, Samir Nasri og Emmanuel Eboue. Foto: Scanpix.

<pArsene Wengers mannskap leverte ny kamp med flotte mål og stor underholdning. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARSENAL-AZ ALKMAAR 4-1:

(ABC Nyheter) Arsenal toppet gruppe H før onsdagens runde i Champions League med syv poeng etter tre runder. I kveld møtte de AZ Alkmaar på hjemmebane og forsterket sin posisjon på toppen.

– Vi var teknisk bedre enn dem og utnyttet det. For øyeblikket har vi god kvalitet i spillet og god holdning. Vi spiller for hverandre og er veldig sterke, sier Arsene Wenger til Viasat 4 etter kampen.

Kveldens første sjanse kom etter fire minutter da Robin van Persie skjøt like utenfor fra 16 meter etter en kontring. Londonerne fortsatte å ha ballen, men Alkmaar forsvarte seg godt. De var derimot svært forsiktige med å sende spillere framover på banen.

Fabregas tok ansvar

Men da Arsenal slet med å bryte gjennom forsvarsmuren til gjestene prøvde Cesc Fabregas lykken fra distanse etter 25 minutter. Han leverte et noe slapt skudd fra 18 meter, men Romero i Alkmaar-målet klarte ikke å stoppe ballen som havnet i nettet.

Da snudde kampbildet noe og Arsenal var fornøyde med å ligge lavere i banen - helt fram til det var spilt 43 minutter. Da spilte Andrei Arsjavin Samir Nasri gjennom med en lur stikker. Den franske teknikeren gjorde kort prosess mot to motstandere og scoret pent og lavt fra 15 meter.

Fortsatte kjøret

Andre omgang var syv minutter gammel da Arsenal kunne feire kveldens tredje scoring. Cesc Fabregas ble spilt gjennom og løftet ballen over Romero på utsøkt vis til 3-0.

AZ Alkmaar hadde lite å by på, men de fikk en meget god sjanse da Pellé testet Manuel Almunia like før timen var spilt. Keeperen fikk såvidt slått ballen i tverrliggeren og ut.

Arsenal ledet komfortabelt, men ville ikke gi seg. Etter 69 minutter skjøt Gibbs like utenfor fra 20 meter, før Abou Diaby la på til 4-0 kort tid etterpå. Han avsluttet alene med keeper etter en kontring av klasse. Eduardo krydret den med et hælspark og Arsjavin hadde målgivende.

Åtte minutter før full tid reduserte Alkmaar. En kontring ble avsluttet av innbytter Lens fra skrått hold. Det var en scoring keeper Almunia nok ikke tar med i skrytemappen. Men det spilte liten rolle for Arsenal som imponerte og tok tre nye poeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus