Tromsø slo ut Dinamo Minsk

Tromsø-spillerne kunne feire avansement til 3. kvalifiseringsrunde til europaligaen med 4-1-seier over Dinamo Minsk. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX)

<pKlare for 3. runde i europaligaen.</p

Tromsø er klar for 3. runde i kvalifiseringen til europaligaen etter at Dinamo Minsk ble slått 4-1 torsdag.

Tommy Knarvik (to mål), Ruben Yttergård Jenssen og Morten Moldskred sørget for hjemmeseier.

– Det var mange positive ting å ta med seg. Vi skapte mange store målsjanser, sier Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til NTB etter kampen.

Et sjansesløseri av de sjeldne gjorde at det lenge var vel spennende for Tromsø-fansen på Alfheim. Først minuttet før full tid kunne hjemmelaget være sikre på avansement da Morten Moldskred satte inn 3-1. Like etter økte Tommy Knarvik for TIL med sitt annet mål for kvelden.

– Vi gjorde det litt unødvendig spennende på slutten med redusering imot, men alt i alt syntes jeg vi hadde full kontroll, sier Høgmo.

Den første kampen endte 0-0, og TIL gikk videre med 4-1 sammenlagt.

Gjestene fra Minsk åpnet best og kunne med litt presisjon rystet «Gutan». Men omgangens eneste mål, utrolig nok, kom på et langskudd fra Tommy Knarvik.

Dinamo Minsk måtte framover, og det åpnet for Tromsø-angriperne. Morten Moldskred var en konstant trussel og noterte seg for to stolpeskudd.

I løpet av annen omgang fikk hviterusserne to spillere utvist, noe som åpnet for store TIL-kontringer. Oleg Stratsjanovitsjs redusering skapte ny spenning på tampen, men Tromsø red av stormen og vant til slutt fullt fortjent.

Tromsø møter kroatiske Slaven i 3. kvalifiseringsrunde. TIL åpner med hjemmekamp torsdag i neste uke, mens returmøtet i Kroatia spilles 6. august.

Rosenborg tok seg ikke videre i torsdagens kamp mot Qarabagh. Tromsø-treneren synes det var trist.

– Trist at RBK røk ut. Vi er avhengige av at norske lag gjør det bra i Europa, med tanke på det rangeringssystemet som er, sier Høgmo. (©NTB)