RBK ute av Europa

RBKs Abdou Razack Traorè og Qarabaghs Elvin Mamadov under UEFA Europa League kampen mellom Rosenborg og Qarabagh under hjemmeoppgjøret på Lerkendal forrige uke. Foto: Ned Alley / SCANPIX

<pKlarte ikke å score i Aserbajdsjan.</p

Rosenborg tapte 0-1 mot Qarabagh i Aserbajdsjan torsdag. Dermed er RBK ute av Europa før eventyret startet.

Rosenborg har ikke til vane å ryke ut av europakvalifiseringer. Torsdagens bortetap mot Qarabagh er derfor oppsiktsvekkende for RBK å være.

Rosenborgs oppvisning i første omgang var tamme saker fra den norske serielederen. I løpet av kampens første 45 minutter klarte ikke RBK å spille seg til én eneste målsjanse.

I stedet slet trønderne med manglende hurtighet mot et hjemmelag som forsvarte seg tett og kompakt. Heller ikke Qarabagh kom til de store farlighetene.

Men ett minutt på overtid i første omgang kom den forløsende scoringen for hjemmelaget. Vagif Javadov trillet ballen ut til Rashad Sadygov, som fra 20 meter dunket ballen rett i vinkelen fra skrått hold.

I annen omgang startet Rosenborg friskt, og det virket som bortelaget hadde begynt å skjønne alvoret. I det 53. minutt kom Trond Olsen til en stor sjanse da han på hel volley prøvde å få ballen i nettet. Men Olsen traff ikke godt nok på ballen.

Kampens største mulighet kom etter 74 minutter. Alexander Tettey headet hardt på mål, men ballen gikk like utenfor mål.

Rosenborg hadde nok sjanser i annen omgang til å utligne til 1-1. Et slikt resultat hadde sendt RBK videre til tredje runde av europaligakvalifiseringen på bortemål.

Men målet kom aldri, og dermed tok Rosenborgs europaeventyr slutt før det egentlig hadde begynt.

Tapet mot Qarabagh er også RBKs første tap i årets sesong. (©NTB)