Slik spiller trolig Norge

<p><strong>SIKKER PÅ LAGET: </strong>John Carew må vise vei dersom Norge skal ta poeng mot Makedonia. Han er landslagets kanskje sikreste kort når en ellever skal tas ut. (Foto: Scanpix)</p>
SIKKER PÅ LAGET: John Carew må vise vei dersom Norge skal ta poeng mot Makedonia. Han er landslagets kanskje sikreste kort når en ellever skal tas ut. (Foto: Scanpix)

<pLaget mot Makedonia offentliggjøres trolig ikke før én time før kampstart i Skopje. Men ABC Nyheter tror Drillo allerede har bestemt seg for hvem han sender utpå mot Makedonia.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (ABC Nyheter): Drillo har så langt nektet å avsløre hvilke elleve som blir å se i startoppstillingen mot Makedonia kommende lørdag. Han sier selv det er fordi han ennå ikke har bestemt seg.

Drillo sa torsdag at laget trolig heller ikke blir offentliggjort før rett før kampstart. Dette gjøres blant annet fordi han ikke vil gi Makedonia noen fordeler før den viktige VM-kvalikkampen i Skopje.

Men noen kort er det man kan kalle bombesikre.

John Carew, Brede Hangeland, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen har det aldri vært noe tvil om - de spiller garantert.

Kombinasjonen av spillere i form og rutine gjør at Drillo trolig velger disse fra start. Landslagssjefen har også sagt at Norge helt sikkert blir å se i en 4-5-1-formasjon

ABC Nyheter tror Norge stiller med følgende lag mot Makedonia.

Jon Knudsen står i mål.Jon Knudsen står i mål.

(4-5-1- formasjon)

Keeper: Jon Knudsen
Keeperplassen har Drillo ifølge seg selv ingen formening om. Den er overlatt til assistentene, de tidligere landslagsskeeperne Ola By Rise og Frode Grodås. Til NTB sier duoen at de har bestemt seg, men at nyheten ikke slippes riktig ennå. Stabæks Jon Knudsen sa imidlertid til følgende til nyhetsbyrået i dag:

- Det virker som det står mellom Jarstein og meg.

Men mye taler for at det er Knudsen som blir valgt.

Backrekke (fra venstre): John Arne Riise, Brede Hangeland (kaptein), Kjetil Wæhler og Jon Inge Høiland.

Kjetil Wæhler blir stopper.Kjetil Wæhler blir stopper.

Riise og Hangeland er udiskutable. Kjetil Wæhler har rutine, er hurtig og har i de siste landskampene vist at han er en mann å stole på. Høiland får den siste plassen basert på rutinen.

Midtbanen (fra venstre): Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim, Fredrik Winsnes, Per Ciljan Skjelbred og Daniel Braaten
Gamst og Grindheim var sikre kort. Utfordringen var de tre andre plassene. Drillo har aldri lagt skjul på sin begeistring for Daniel Braaten - på sitt beste en klassespiller, på sitt verste et mareritt for alle trenere. Så lenge Drillo tar ut Braaten er det fordi han er tenkt i en startoppstilling. Han har også vært god for klubblaget Toulouse denne sesongen.

Fredrik Winsnes spiller på midten.Fredrik Winsnes spiller på midten.

Drillos mantra er hurtige overganger og på en best mulig måte utnytte motstandernes ubalanse. Men historien viser at han også innser viktigheten av å ha et anker på midten, som både kan demme opp for motstanderens motangrep samt ha en stødig pasningsfot. Vi tror derfor valget faller på Per Ciljan Skjelbred og Fredrik Winsnes. Skjelbred for sin utrettelige evne til å forflytte seg i banen, Winsnes for sitt overblikk, sin pasningsfot og defensive styrker.

Angrep: John Carew
Det står nærmest i håndboken til Norges fotballforbund. Er Carew frisk spiller han fra start - alltid.

Hvilke spillere tror du Drillo velger mot Makedonia. Si din mening under.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus