Bob Wilson

Bob Wilson, Arsenal
Bob Wilson, Arsenal

<pRobert Primrose Wilson har hatt et kjærlighetsforhold til Arsenal som går helt tilbake til 1963, og har vært like sentral utenfor banen som han var på. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Bob vi kjenner han som. Det særegne mellomnavnet er skotsk, og det ble faktisk Skottland som engelske Bob fikk representere på nasjonalt nivå. Han skapte historie da han som engelskmann fikk den første av sine to caps for Skottland i 1971. Da ble nemlig reglene endret slik at det var lov å spille for foreldrenes hjemland. Og da Bobs foreldre var skotter var jo saken grei, selv om han hadde guttelandskamper for England.

På denne tiden var Arsenal en av de store med dagens mann som stødig sisteskanse. Da han debuterte for "The Gunners" i 1963 var han allerede utdannet lærer. Det skulle vise seg at han denne skoleringen ikke var bortkastet. Karrierens høydepunkt var nok sesongen 1970/71 da laget tok "The Double" med Bob som Årets spiller. En aldri så liten nedtur opplevde han i 1972 da han måtte kaste inn håndkleet før FA-cupfinalen mot Leeds United. Reserven Geoff Barnett tok plassen til denne kampen, men Wilson var umiddelbart tilbake da han ble skadefri. Foppalkortet har med det servert spørsmålet som skiller klinten fra hveten blant de stolte Gunners-supportere: Hvem sto i mål for Arsenal i FA-cupfinalen i 1972? Alle som sier Geoff Barnett er en skikkelig Fan.

Det har nok vært sendt større sjokkbølger gjennom fotballverdenen enn da Bob Wilson la hanskene på hylla i 1974, men overraskende var det for mange. Trøsten for alle Arsenal-fans var at de ikke hadde sett det siste fra han. For Bob Wilson hadde allerede begynt en TV- karriere i 1970 i forbindelse med VM i Mexico og ble i årene som fulgte en meget respektert kommentator. I tillegg brukte han sine pedagogiske evner og keepererfaring som keepertrener for Arsenal helt frem til våre dager. Pat Jennings, John Lukic og David Seaman kan alle skryte av å ha trent under vår mann Bob Wilson!

Om plassen i Arsenals Hall of fame skulle være usikker fra før, ble nok garantien utskrevet etter sesongen 2001/02. Da var lagets tredje "The Double" sikret, alle tre med hjelp fra vår mann Primrose, en bragd han deler med Pat Rice.

Ikke rart alle ser på han som en del av møblementet i Arsenal.

Personvernpolicy