Mirakelet i Lisboa

<p class="hidden"> Daniel Jensen ble martchvinnr på overtid for Danmark.Foto: Scanpix.</p>
 Daniel Jensen ble martchvinnr på overtid for Danmark.Foto: Scanpix.

<pDanmark sto for en mirakuløs vending da tre mål i de åtte siste minuttene ga 3-2-seier borte mot Portugal onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ga spillerne svar etter krass kritikk i dansk presse den siste tiden. Etterpå nektet de å uttale seg til de danske pressefolkene som var i Lisboa for å skrive om bragdkampen.

– Vi tilegner seieren til dem som trodde på oss. Det har vært etterlyst en reaksjon fra laget, og den leverte vi på banen. Nå vil vi dele gleden med våre fans, folk hjemme og med oss selv, var den beskjed DBUs kommunikasjonssjef Lars Behrendt formidlet til pressen fra kaptein Jon Dahl Tomasson.

– Det er synd at vi er kommet i denne situasjonen, men jeg har en viss forståelse for spillernes reaksjon. De visste hva som ventet dersom de hadde tapt, og mer har jeg ikke å si om det, sa forbundets generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Danskene utlignet to ganger i de dramatiske sluttminuttene i Lisboa, før Daniel Jensen på overtid ble matchvinner med et skudd som endret retning på Pepe og utmanøvrerte hjemmelagets keeper.

– Et drømmescenario. Vi fant krefter vi ikke trodde vi hadde. Det var fantastisk arbeid av alle sammen, sa landslagssjef Morten Olsen til TV3.

Også Nicklas Bendtner og Daniel Jensen stilte opp for TV3, men øvrige pressefolk fikk ikke et sitat.

Sjokkert

Manchester United-spiller Nani scoret et oppskriftsmessig ledermål for hjemmelaget like før pause, riktignok etter et angrep der Hugo Almeida burde vært avblåst for offside.

Tross mange store portugisiske sjanser så det lenge ut til å skulle bli kampens eneste mål, men så kom de ville sluttminuttene som sjokkerte publikum på Sporting Lisboas hjemmebane Estadio José Alvalade.

Seks minutter før ordinær tid var ute utlignet Arsenal-spiller Nicklas Bendtner for danskene, som imidlertid fikk glede seg bare et par minutter før Leon Andreasen klossete forårsaket et straffespark som Chelsea-spiller Deco omsatte i ny portugisisk ledelse.

Med det var det slutt på scoringer av spillere fra engelske topplag. I stedet overtok dansker fra andre store europeiske ligaer showet. Juventus-spiller Christian Poulsen utlignet med hodet i det 89. minutt, før Werder Bremen-spiller Jensen fullførte en stor dansk fotballkveld.

Fantastisk

– Helt fantastisk. Vi lå under, og de skapte sjanse etter sjanse, men så kom vi tilbake og fikk en slik avslutning, sa Bendtner til TV3

Danmark har i likhet med Sverige, som slet seg til 2-1-seier mot Ungarn, fire poeng på de to første VM-kvalifiseringskampene.

– Akkurat det vi drømte om på forhånd, sa Morten Olsen.

Albania topper for øvrig tabellen med bedre målforskjell enn de to skandinaviske lagene. (©NTB)

Kampfakta:

Portugal – Danmark 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Nani (42), 1-1 Nicklas Bendtner (83), 2-1 Deco (str. 86), 2-2 Christian Poulsen (89), 2-3 Daniel Jensen (90). (©NTB)

Personvernpolicy