Torres knuste Inter-drøm

<p>Spanieren Fernando Torres scoret Liverpools - og kampens - eneste mål tirsdag. (Foto: Scapix)</p>
Spanieren Fernando Torres scoret Liverpools - og kampens - eneste mål tirsdag. (Foto: Scapix)

Målmaskinen Fernando Torres fortsetter å imponere og scoret sitt 26. mål i Liverpool-drakta da Inter ble sendt ut av mesterligaen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rødtrøyene fra England tok en sterk 3-0-seier sammenlagt over den italienske serielederen. Den første kampen på Anfield endte 2-0 til Liverpool etter scoringer av Dirk Kuyt og Steven Gerrard. Liverpool er på vei til å nå sin tredje mesterligafinale i løpet av fire år og slår følge med både Manchester United, Chelsea og Arsenal til kvartfinalene.

Spanieren Fernando Torres viste nok en gang hvilken fantastisk fotballspiller han er da han scoret kampens eneste mål i returoppgjøret i åttedelsfinalen i mesterligaen på Inters storstue Giuseppe Meazza-stadion i Milan. En Liverpool-overgang endte hos "El Nino", som dempet og vendte ballen i en og samme bevegelse før han iskaldt klinte ballen inn i det venstre hjørnet på halv volley fra 13 meter.

3 x Cruz-sjanser

Inter-trener Robert Mancini uttalte i dagene fram mot kampen at han fryktet Liverpool-dødballene, men det var hans eget lag som dominerte de første 45 minuttene mot et lavtliggende Liverpool.

Med tre fantastiske muligheter var det et under at ikke den italienske serielederen fikk ballen bak Pepe Reina i Liverpool-målet. Allerede etter åtte minutter klinte Julio Ricardo Cruz fra 20 meter, men en god Reina i mål avverget det hele ved å slå til corner.

Samme Cruz hadde en herlig mulighet igjen da han var på farten etter nærmere en halvtimes spill av førsteomgang. Zlatan Ibrahimovic, tilbake etter to uker ute med skade, viste et kunstykke der han lurte hele Liverpool-forsvaret med en glimrende pasning til Cruz, som desverre for Inter-fansen skjøt like utenfor. Like før hadde måltyven Fernando Torres vært på farten, men det ble for skrått hold for spanieren.

Cruz hadde en tredje sjanse, men også denne reddet Reina.

Rødt mareritt

Som under kampen på Anfield, fikk Inter nok en gang en spiller utvist. Tom Henning Øvrebø var ikke i tvil da han sendte Nicolas Burdisso av banen med to gule kort på rappen. Den første for en takling med strakt bein, det andre etter all sannsynlighet på grunn av munnbruk.

Med ti mann så det vanskelig ut for Inter, men Sveriges superstjerne Zlatan kunne ha scoret både en og to ganger i andreomgang, men ballen gikk utenfor begge gangene.

Dermed ble Inters mesterligadrøm om å spille sin første finale siden 1972, og å vinne det gjeve trofeet (sist i 1964/65), knust av et defensivt godt Liverpool-lag og en fotballgud ved navn Torres.

PS! Jamie Carragher ble tirsdag den første Liverpool-spilleren til å runde 100 kamper i europeisk fotball.


Personvernpolicy