Damenes finaleaften

Dagens NM-finale på Bislett blir historisk. For første gang trenes begge lag av kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eli Landsem (Asker) og Trine Lise Andersen (Kolbotn) står for bedriften. Oppgjøret er - i motsetning til herrefinalen - en vidåpen affære på forhånd.

Fem av 12 trenere i toppserien for kvinner dette året var kvinner. Jentene tar mer og mer for seg. Til stor glede for den historiske duoen.

-Dette er kjempepositivt. Det er også flere kvinner som tar høyere trenerutdanning enn tidligere. Det handler om å gi kvinner store nok utfordringer og gode nok betingelser, slik at de velger å bli i yrket, sier Eli Landsem til fotball.no.

Finalen blir hennes siste i jobben etter totalt 13 sesonger som Asker-trener

- Årets cupfinale er en bekreftelse på at er du god nok, så spiller kjønnet ingen rolle, noe Eli og jeg har forfektet i mange år. Det er viktig at norsk fotball aksepterer kompetanse uavhengig av kjønn. Det at det for første gang er to kvinnelige hovedtrenere i cupfinalen, er en viktig signaleffekt som jeg håper gir enda flere kvinner selvtillit til å satse på treneryrket, sier Andersen.

I årets seriespill mellom de to endte det 1-1 og med 2-0 til Kolbotn. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus