Dopingskandale rammer OL-søknad

Dopingskandale rammer OL-søknad
Dopingskandale rammer OL-søknad

Seks uker før Den internasjonale olympiske komité (IOK) blir Salzburgs søknad for vinter-OL i 2014 overskygget av en dopingskandale som involverer østerrikske utøvere og ledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svekket kandidat?

Valget kan ha blitt lettere for Chiharu Igaya (venstre) og Gilbert Felli i IOC etter avsløringene om doping Østerrike. De sitter i utvalget som er med på å bestemme hvor OL i 2014 skal arrangeres.

Foto: REUTERS/Lee Jae-Won, Sør-Korea

Torsdag ble det kjent at IOK har ilagt den østerrikske olympiske komité rundt seks millioner kroner i bot fordi de ikke klarte å unngå bloddopingen som angivelig skjedde under vinterlekene i Torino i 2006.

Avgjørelsen kommer bare en måned etter at organisasjonen har ilagt seks østerrikere livstidsutestengelse fra OL. Italiensk politi raidet boliger brukt av østerrikerne under lekene i Torino. Her fant de blant annet dopingpreparater og utstyr. Timingen kunne med andre ord ikke vært verre. Den østerrikske olympiske komité er (ØOK) imidlertid ikke bekymret.

– Hvis de mener alvor i å finne det beste stedet for å arrangere vinter-OL så har ikke det som skjedde i Italia noe å si. Hvor ofte har det ikke vært dopingsaker i Russland og de er ikke blitt nevnt i forbindelse med Sotsji-søknaden, sa generalsekretæren i ØOK.

Salzburg var en av favorittene til å vinne kampen om OL. Den østerrikske byen kjemper mot russiske Sotsji og sørkoreanske Pyeonchang.

Personvernpolicy