Dansk oppvisning i Lærdal

Lyngby med brødrene Laudrup i spissen gjorde som de ville mot gamle norske fotballstjerner. Denne helgen var det «deijlig å være dansk i Lærdal»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brødrene Laudrup viste scoringsvilje i løpet av helgens turnering i Lærdal (Foto: Steinar Kvigne, www.porten.no)Brødrene Laudrup viste scoringsvilje i løpet av helgens turnering i Lærdal (Foto: Steinar Kvigne, www.porten.no)

Superlaget til danske Lyngby hadde ingen problemer med å vinne veterancupen i Lærdal denne helgen.

I finalen kjørte de over «Oslos stolthet», Vålerenga, og gav seg ikke før det stod 9-5 i målprotokollen. Mye minnet om angrepsvilligheten vi husker fra Mexico VM-86. Danskene var suverene gjennom hele turneringen og scoret ikke mindre enn 37 mål på de seks kampene de spilte.

Reprise fra Ullevaal-85 med to norske debutanter


I tillegg til klubbturneringen ble det også tid til en landskamp mellom Danmark og Norge. Også her viste danskene seg for sterke. Minnene fra Ullevaal 1985 ble sterke da sluttresultatet var klart. Også da spilte Michael Laudrup en sentral rolle da Danmark vant 5-1, samme resultat som i Lærdalshallen lørdag ettermiddag. Sammen med broren Brian, Henrik Andersen og Bent Christensen vant de enkelt mot gamle norske landslagsspillere.

Michael Laudrup ble kåret til turneringens beste spiller. Her i aksjon mot Jørn Andersen og Trond Egil Soltvedt i landskampen mellom Norge og Danmark (Foto: Steinar Kvigne, www.porten.no)Michael Laudrup ble kåret til turneringens beste spiller. Her i aksjon mot Jørn Andersen og Trond Egil Soltvedt i landskampen mellom Norge og Danmark (Foto: Steinar Kvigne, www.porten.no)

Tidligere Liverpool-keeper, Bruce Grobbelaar, «debuterte» som keeper for Norge, men kunne ikke hindre danskene i å vise hvem som er storebror blant gamlegutta i Norden. Den gamle Merseyside helten stod annen omgang for Norge. Han byttet med Jotun-keeper Jens Herstad, som stod første omgang.

Skryt


Rosenborg forsvant ut i kvartfinalen, en noe uvanlig tidlig exit for meriterte trøndere. Gøran Sørloth var fornøyd med gjennomføringen av turneringen og trakk spesielt frem den nye hallen.

- Dette er uten tvil den beste hallen jeg har spilt i. Godt dekke og et fanstastisk lys, sa Sørloth til lokalavisa Porten.

Relaterte saker i Neste Klikk:

* Fotballstjerner spiller i Lærdal

* Familien Laudrup blir film
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus