Chelsea slår alvorlige sprekker

Manager Jose Mourinho får det ikke lenger som han vil i London. Nå tyder ting på han ikke orker mer, pakker kofferten og reiser fra pengene til Roman Abramovitsj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jose Mourinho er på vei bort fra topplaget Chelsea. Flere engelske aviser skriver at porugiseren slutter i mai (Foto: REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN)Jose Mourinho er på vei bort fra topplaget Chelsea. Flere engelske aviser skriver at porugiseren slutter i mai (Foto: REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN)

Både The Sun og The Independent skriver i dag at Chelsea-manger Jose Mourinho drar fra klubben etter sesongslutt.

Ifølge avisene er portugiseren lei av ikke å få det som han vil. Italienske Inter er favoritt til å kapre mannen, som har fått alt i fanget av den russiske multi-milliardæren Roman Abramovitsj.

Nær venn bekrefter ryktene


Ifølge de engelske avisene er det nå flere ting som tyder på at Mourinho er på vei ut av pengebingen til russeren.

Blant annet skal tidligere Porto-spiller Cesar Peixoto ha verifisert at Mourinho er på husjakt i Milano.

Videre har en nær venn av Mourinho sagt at han kommer til å forlate klubben ved sesongslutt.

- Det var det. Jeg drar ved sesongslutt. Jeg vet ennå ikke hvor, skal portugiseren ha uttalt til sin venn.

I tillegg til dette har nederlandske Guus Hiddink - som er en sterk kandidat til å bli Mourinhos etterfølger - sagt i et intervju at han vet hva som foregår på Stamford Bridge og hvor skoen trykker for Mourinho. Grunnen skal være at det er sportsdirektør Frank Arnesen som bestemmer hvike spillere som skal kjøpes og selges i London-klubben. Mourinho mener at dansken har fått en mye større rolle enn først antatt.

Frustrert etter avslag


Mourinho er irritert for at blant annet William Gallas forsvant til byrival Arsenal, og at Robert Huth dro til Middlesbrough. Disse salgene, og det at han ikke får kjøpe en ny spiss, skal være mye av årsaken til misnøyen.

Megafloppen Andrej Sjevtsjenkos manglende evne til både godt spill og mål har gjort at Mourinho ville ha den spanske storscoreren David Villa fra Valencia. Det fikk han blankt avslag på.

Chelsea er allerede i gang med å finne arvtageren som kan overta managerstolen på Stamford Bridge. I tillegg til nevnte Hiddink er Juventus-sjef, franske Didier Deschampes, og suksesstreneren til Sevilla, Juande Ramos hete kandidater.

Vært rykter i lang tid


Det har den siste tiden versert sterke rykter om at Mourinho vil vekk fra Chelsea. Senest onsdag ble Mourinho spurt om hvordan fremtiden så ut. På pressekonferansen etter 1-1 kampen mot Wycombe i ligacupen var han unnvikende i sine uttalelser:

- Min posisjon er ikke viktig. Det viktige er Chelsea og ikke jeg. Vi er nesten i finalen i ligacupen, ligger på andreplass i serien, er blant de 16 beste lagene i Champions League. Min posisjon er ikke viktig, sa Mourinho.

Da han ble spurt om han kunne avkrefte spekulasjonene om fremtiden sa han følgende.

- Nei, min fremtid og posisjon er ikke viktig. Chelsea er viktig. Ikke jeg, var hans korte kommentar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus