Meny

OL-helt Ivar Formo funnet død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere OL- og VM-vinner Ivar Formo er død. Han ble funnet druknet i Store Sandungen i Nordmarka tirsdag kveld.

Oslo: - Ivar Formo ble tatt opp av en råk i Store Sandungen i Nordmarka klokken 22.10 tirsdag kveld. Han var da død, sier operasjonsleder Ellen Ulvin i Oslo politidistrikt til NTB.

55-år gamle Formo ble meldt savnet ved 17.30-tida tirsdag ettermiddag da han ikke møtte sin kone ved Skar militærleir i Maridalen som avtalt etter en tur i Nordmarka.

Formo skulle dels gå på skøyter, dels jogge til Oslo fra Myllavannet på Hadeland, dit hans kone kjørte ham ved 12-tiden tirsdag, opplyser NTB.

Ifølge VG. no begynte han og en kamerat å gå klokken 12.30. De gikk sammen fra Mylla til Skar og skilte lag ved Katnosa klokken 14.30.

Politiet satte i verk en stor leteaksjon og gjorde også funn av et par skøyter i vannet Øyungen, etter at politiet fant skøytespor som førte til et hull i isen.

Ifølge VG.no deltok to helikoptre, redningshunder, ti politibiler og motorsykler i letingen. Flere venner og bekjente skal også ha vært med.

Ivar Formo var medlem av Ski- og fotballklubben Lyn. Han kapret fire OL-medaljer i langrenn, med gull på femmila i 1976 i Innsbruck som høydepunktet i karrieren. Formo var allsidig og tok blant annet VM-bronse i stafett i orientering i 1974. Han ble også tildelt Egebergs ærespris for kombinasjonen langrenn og orientering.


Forsidefoto (Scanpix): Ivar Formo fra et renn i 1975

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus