OL-helt Ivar Formo funnet død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere OL- og VM-vinner Ivar Formo er død. Han ble funnet druknet i Store Sandungen i Nordmarka tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo: - Ivar Formo ble tatt opp av en råk i Store Sandungen i Nordmarka klokken 22.10 tirsdag kveld. Han var da død, sier operasjonsleder Ellen Ulvin i Oslo politidistrikt til NTB.

55-år gamle Formo ble meldt savnet ved 17.30-tida tirsdag ettermiddag da han ikke møtte sin kone ved Skar militærleir i Maridalen som avtalt etter en tur i Nordmarka.

Formo skulle dels gå på skøyter, dels jogge til Oslo fra Myllavannet på Hadeland, dit hans kone kjørte ham ved 12-tiden tirsdag, opplyser NTB.

Ifølge VG. no begynte han og en kamerat å gå klokken 12.30. De gikk sammen fra Mylla til Skar og skilte lag ved Katnosa klokken 14.30.

Politiet satte i verk en stor leteaksjon og gjorde også funn av et par skøyter i vannet Øyungen, etter at politiet fant skøytespor som førte til et hull i isen.

Ifølge VG.no deltok to helikoptre, redningshunder, ti politibiler og motorsykler i letingen. Flere venner og bekjente skal også ha vært med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivar Formo var medlem av Ski- og fotballklubben Lyn. Han kapret fire OL-medaljer i langrenn, med gull på femmila i 1976 i Innsbruck som høydepunktet i karrieren. Formo var allsidig og tok blant annet VM-bronse i stafett i orientering i 1974. Han ble også tildelt Egebergs ærespris for kombinasjonen langrenn og orientering.


Forsidefoto (Scanpix): Ivar Formo fra et renn i 1975