Norsk seier i alpint

Aksel Lund Svindal vant verdenscuprennet i alpin kombinasjon torsdag. Han kjørte seg opp fra 21. plass etter utforrennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal kjørte en fantastisk slalåmomgang og vant kombinasjonen i Beaver Creek i går (Foto: REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES))Aksel Lund Svindal kjørte en fantastisk slalåmomgang og vant kombinasjonen i Beaver Creek i går (Foto: REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES))

Beaver Creek (NTB): Svindal dro nytte av et tidlig startnummer i slalåmomgangen, og kjørte inn til en kjempetid. Bare Rainer Schönfelder var raskere enn ham ned slalåmløypa, men han var for langt bak etter utforen.

Etter å ha kjørt inn til ledertid så Svindal konkurrent etter konkurrent prøve og feile da de skulle prøve å tukte ham. Sistemann var hjemmefavoritten Bode Miller, som ledet klart etter første omgang. Da han forsvant ut av løypa i en snøsky, var det klart for norsk seiersjubel i målområdet.

Nærmest Svindal var sveitseren Marc Berthod, som var på åttendeplass etter utfordelen. Tredjeplassen gikk til Schönfelder, som var 28. mann i utforløypa.

Lars Myhre kjørte inn til en oppløftende 14. plass.

(©NTB)