Fotball-samer sikter mot VM-tittel

Sàpmi, samelandslaget i fotball, deltar for tiden i VM for uavhengige stater. Viva World Cup, som turneringen heter, spilles nå i Frankrike. Etter de første kampene seiler guttene fra nord opp som fav

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samelandslaget gav seg ikke før det stod oppført 7-0 i målprotokollen mot vertsnasjonen Occitania i første kamp i mesterskapet. Anført av Trond Olsen og Olav Råstad fra Bodø/Glimt hadde samene ingen problemer i åpningskampen.

Sàpmi kan stikke av med tittelen verdemsmester i fotball for uavhengige stater om de slår Monaco på fredag. (Foto:www.infonuorra.no)Sàpmi kan stikke av med tittelen verdemsmester i fotball for uavhengige stater om de slår Monaco på fredag. (Foto:www.infonuorra.no)

- Vi fikk en lett match. Men det var likevel artig å spille. Vi fikk til mye fint spill, men det skal sies at motstanderne minte meg om et middels 3.divisjonslag. Vi burde vunnet mye mer, sier Alta-spiller Magnus Andersen til Finnmark Dagblad.

Viva World Cup var ment som en turnering hvor 16 lag skulle delta. Etterhvert har flere lag måttet trekke seg av ulike årsaker.

Mandag ettermiddag hadde Sápmi-delegasjonen fått beskjed om at Sør-Kamerun ikke kommer til mesterskapet på grunn av visumproblemer. Dermed er det bare tre lag igjen i Viva World Cup.

- Det siste jeg hørte var at de forsøker å samle et lag med spillere fra Sør-Kamerun som allerede bor i Frankrike. Men det ser vel ikke akkurat bra ut. På grunn av dårlig informasjonsflyt vet vi ikke mer. Så jeg legger ikke skjul på at mye er litt på halvtolv her nede og det hele begynner å minne om en parodi, sier Sápmis reiseleder Svein Ole Sandvik videre til Finnmark Dagblad.

Nrk Sàmiradio melder at Monaco slo Occitania 3-2 i en kamp som ble spilt senere. Fredag faller avgjørelsen, da er det duket for finale mellom Monaco og Sàpmi.

Dersom Sàpmi slår Monaco fredag blir de historiske. De vil da bli vinnere av det første verdensmesterskapet i fotballl for uavhengige stater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus