Internasjonal pris til norsk OL-bok

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boka «Olympiske sommerleker 1896-2004», av Åge Dalby, Per Jorsett og Jan Greve - er kåret til årets beste OL-bok på verdensbasis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Åge Dalby har skrevet boken, mens Jorsett hadde ansvaret for statistikken og Greve bildene.

- Det er styret i International Society of Olympic Historians (ISOH) som står bak kåringen. Der sitter det to canadiere, en amerikaner, en svenske, en greker og en representant fra IOK (i dette tilfellet Dick Pound fra Canada som også er toppsjef for antidopingorganisasjonen WADA). I tillegg er presidenten tysk, mens generalsekretæren er nederlender. Så grunnlaget for den internasjonale vurderingen er i rimelig orden, sier Dalby til NTB.

ISOH-prisen for 2005 er på relativt beskjedne 3000 kroner (500 dollar). Det knytter seg først og fremst internasjonal anerkjennelse og status til prisen. Det er første gang prisen deles ut.

- Jeg synes selvsagt dette er utrolig morsomt. Spesielt fordi valget falt i et olympisk år med sommerleker som jo samler deltakelse fra 201 nasjoner og som ender opp i langt flere OL-relaterte bøker enn etter et vinter-OL, sier Dalby.

Boka er ikke oversatt til noen andre språk, men er oversiktlig i sin kronologi med statistikker og billedbruk, med norske og internasjonale featuresaker.

(©NTB)