Støre inviterer til stortingsmøte om økningen av støtten til Ukraina

Tirsdag 30. april møter statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) de parlamentariske lederne på Stortinget, deriblant Høyre-leder Erna Solberg, for å diskutere økningen i støtten til Ukraina. Foto: Javad Parsa / NTB
Tirsdag 30. april møter statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) de parlamentariske lederne på Stortinget, deriblant Høyre-leder Erna Solberg, for å diskutere økningen i støtten til Ukraina. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har invitert de parlamentariske lederne på Stortinget til et møte om Norges støtte til Ukraina tirsdag 30. april.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som statsministeren varslet i helgen, vil regjeringen øke støtten til Ukraina. Det kan innebære en økning av totalrammen til Nansen-programmet. Regjeringen ønsker god dialog med partiene på Stortinget om dette, sier statssekretær Kristoffer Thoner ved Statsministerens kontor til NTB.

Søndag opplyste regjeringen at den norske støtten til Ukraina skal økes betydelig den nærmeste tiden, blant annet med penger til mer luftvern.

Statsministeren har imidlertid ikke villet si noe om det nøyaktige beløpet.

– Det kan innebære en økning av totalrammen til Nansen-programmet. Vi vil invitere til samtale med partiene på Stortinget om dette, sa Støre søndag.

Nansen-programmet er avtalt til 75 milliarder kroner over fem år og er støttet av alle partiene på Stortinget.