Donald Trump blir kalt for «Hitlergris» i Det hvite hus

Tidligere president Donald Trump snakker til pressen på Manhattan i New York City, USA, 18. april 2024.
Tidligere president Donald Trump snakker til pressen på Manhattan i New York City, USA, 18. april 2024. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kallenavn i amerikansk politikker ikke alltid like flatterende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump håper å bli president igjen ved valget i USA i november, og har gjennom valgkamp, samt gjennom tiden han som president blant annet markert seg som en som ikke er redd for å si hva han mener.

Fra talerstolen på folkemøter, til innlegg skrevet i caps-lock har verden kanskje sluttet å la seg sjokkere av den tidligere presidentens høylytte og til tider brautende oppførsel.

Trump har også gitt seg til kjenne ved å tydeligvis ha en forkjærlighet for å gi politiske konkurrenter og meningsmotstandere kallenavn.

Nå kan det ifølge Politico se ut som Trump også har blitt gitt et uflatterende kallenavn.

Her kan du lese mer om valget i USA!

Se video:Hevder han gjør det med vilje

Får gjennomgå

President Joe Biden er kanskje en av dem som Trump har gitt flest kallenavn. «Sleepy Joe», «Crooked Joe Biden, «Basement Biden» og «Beijing Biden» er kun et utvalg av kallenavn Trump har brukt mot sin motstander i presidentvalget i 2024.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I det nylige republikanske nominasjonsvalget var Ron DeSantis og Nikki Haley blant de som ble sett på som mulige realistiske motstandere. De fikk også gjennomgå.

«Ron DeSanctimonious» og «Ron DeSanctus» var blant Trumps favoritter for DeSantis gjennom nominasjonskampen.

Det ble også hevdet at Trump hadde kalt guvernøren fra Florida for «Meatball Ron», men Trump skal senere ha sagt at han ikke ville bruke det kallenavnet, skriver Politico.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ville være helt upassende å bruke ordet «Meatball» som en betegnelse på Ron, skrev Trump.

Nikki Haley på sin side måtte ta til takke med å bli kalt blant annet «Birdbrain», «Nikki Nimrada Haley», «Nimbra» og Tricky Nikki, ifølge Assosciated Press.

Populær praksis?

Innad i Det hvite hus har muligens Trumps forkjærlighet for kallenavn smittet over på noen av Biden sine medarbeidere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump skal angivelig gå under navnet «Hitler Pig», enkelt oversatt til «Hitlergris» blant ansatte i Det hvite hus.

Det skal være de yngre blant president Joe Bidens stab som bruker kallenavnet mest, men det skal ikke være uvanlig at Trump blir omtalt med kallenavnet istedenfor hans ekte navn.

Kallenavnet skal ha oppstått i 2022 etter Trump holdt en middag i Mar-a-Lago der Kanye West og den kontroversielle politiske kommentatoren Nick Fuentes var blant gjestene.

«Hei, så du hva Hitlergris sa?» er blant setningene som skal bli sagt i Det hvite hus etter at Trump har kommet med en uttalelse.