Donald Trump avviser Zelenskyjs Ukraina-invitasjon: – Ingen kontakt

Republikanernes tidligere presidentkandidat Donald Trump besøker et spisested, onsdag 10. april 2024 i Atlanta.
Republikanernes tidligere presidentkandidat Donald Trump besøker et spisested, onsdag 10. april 2024 i Atlanta. Foto: Jason Allen / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har tidligere sagt at han ikke vil skape en «interessekonflikt».

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju denne uken sa den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj at han han privat og via «mellomenn» har oppfordret Trump til å besøke Ukraina , og at Trump nå har uttrykt interesse, ifølge Politico.

Det kom imidlertid frem at den tidligere amerkanske presidenten ikke hadde bekreftet at han vil reise til det krigsherjede landet.

– Vi formidlet budskapet og konteksten gjennom de rette personene, sa Zelenskyj.

– Vi sa at vi gjerne vil at Donald Trump skal komme til Ukraina, se alt med egne øyne og trekke sine egne konklusjoner. Jeg er uansett klar til å møte han og diskutere saken med han, fortsatte den ukrainske presidenten.

Zelenskyj fortalte videre at Trump hadde uttrykt sin interesse til å takke ja til invitasjonen, men at ingen konkret dato var satt.

Her kan du lese mer om valget i USA!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Hva skjer om Donald Trump vinner valget i USA?:

Null kontakt

Nå har en talsmann for Trumps valgkamp rykket raskt ut for å avkrefte den ukrainske presidentens påstander, skriver New York Post.

«Det har ikke vært noen kontakt», forteller talspersonen, og legger til at Trump ikke synes det ville være «passende for han å reise til Ukraina akkurat nå, siden han ikke er øverstkommanderende».

Ifølge Zelenskyj er han villig til å høre hva Trump har å si, men skal være «svært skeptisk».

– Hvis avtalen går ut på at vi bare gir fra oss territoriene våre, og det er tanken bak den, er det en veldig primitiv idé. Jeg trenger veldig sterke argumenter. Jeg trenger ikke en fantastisk idé, jeg trenger en ekte idé, for det er menneskeliv som står på spill, sier Zelenskyj.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump har lenge hevdet at om han var president ville han få slutt på krigen i Ukraina på svært kort tid. Zelenskyj har gjentatte ganger avvist påstandene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil kun gi lån

Spørsmålet om en ny støttepakke på 40 milliarder til Ukraina har lenge opptatt både den amerikanske kongressen og senatet uten at det er noen foreløpige tegn på enighet. Flere republikanere mener at pengene heller bør brukes på problemer innad i USA.

På sitt eget sosiale medium «Truth Social» sa Trump nylig at all amerikansk pengestøtte til utlandet bør fra nå av bli gitt som lån.

«Fra nå av, hører dere etter i det amerikanske senatet(?), bør ingen penger i form av utenlandsk bistand gis til noe land med mindre det gjøres som et lån, ikke bare som en gave. Det kan lånes ut på ekstraordinært gode vilkår, som ingen renter og ubegrenset levetid, men det er likevel et lån. Avtalen bør være (betinget!) at USA hjelper deg som nasjon, men hvis landet vi hjelper noen gang vender seg mot oss, eller blir rikt en gang i fremtiden, vil lånet bli betalt tilbake og pengene returnert til USA. Vi bør aldri lenger gi penger uten håp om tilbakebetaling, eller uten «betingelser». De forente stater skal ikke lenger være «dumme!», skrev Trump.