Lene Westgaard-Halle gir seg på Stortinget neste høst

Lene Westgaard-Halle (H) sier hun ikke vil søke gjenvalg på Stortinget neste høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Lene Westgaard-Halle (H) sier hun ikke vil søke gjenvalg på Stortinget neste høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyres stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle, som har sittet på Stortinget for Vestfold siden 2017, sier hun ikke stiller til gjenvalg neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et innlegg på sin egen Facebook-konto onsdag ettermiddag skriver Høyre-politikeren hvor takknemlig hun er for tiden på Stortinget. Likevel søker hun nye utfordringer når hennes stortingsperiode går mot slutten ved neste års valg.

– I dag har jeg bestemt meg for å takke nei til gjenvalg til Stortinget i 2025, skriver Westgaard-Halle

– Stortinget har vært «jobben» i mange år, og det er viktig for egen del å ikke «gro fast» der, selv om det denne gangen kanskje hadde vært det mest behagelige valget, skriver hun videre.

Westgaard-Halle er opprinnelig fra Drammen, og sier til Drammens Tidende at hun gjerne vil flytte tilbake til hjembyen.

– Jeg har hatt mange spennende år som stortingsrepresentant, men nå har jeg lyst til å gjøre noe nytt, og er veldig klar for nye utfordringer. Så må jeg innrømme at jeg savner Drammen. Drammen er jo hjemme, det er byen jeg har vokst opp i og byen jeg er aller mest glad i, skriver hun i en epost til avisen.

Westgaard-Halle er i dag bosatt i Larvik, og har der blant annet sittet i kommunestyret og i fylkestinget i Vestfold før hun ble valgt inn på Stortinget.