Ap nede på 17,9 på ny måling – klart borgerlig flertall

Erna Solberg (H) er fornøyd med tallene i den siste VG-målingen som gir Høyre hele 28,5 prosent oppslutning. Foto: Javad Parsa / NTB
Erna Solberg (H) er fornøyd med tallene i den siste VG-målingen som gir Høyre hele 28,5 prosent oppslutning. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet får 17,9 prosent på en ny VG-måling. Høyre, Frp og Venstre får til sammen over halvparten av mandatene på Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap må tåle en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng på målingen fra Respons Analyse. Høyre går fram 1,1 til en oppslutning på 28,5 prosent.

Høyre-leder Erna Solberg kaller målingen «utrolig hyggelig».

– I en tid med mye uro i verden trenger Norge en ny regjering som kan bidra til mer trygghet og forutsigbarhet her hjemme, sier hun til VG.

Frp er tredje størst med 14,4 prosent (-0,3), mens SV på fjerdeplass får 10,2, ned 0,8.

– Dette er nok et varsel til alle som ønsker rødgrønt flertall og ikke høyresida sin politikk for økte forskjeller, sier SV-leder Kirsti Bergstø.

Rødt får 5,6 (+0,8), mens Venstre får 6,1 (+0,3). Senterpartiet ligger hakk i hæl med 6,1 prosent, en oppgang på 1 prosentpoeng.

Krf ligger på 4,4 (+0,3) og holder seg over sperregrensa for femte måned på rad – like lenge som MDG har ligget under, nå med 3,6 (-0,1), ifølge VG. INP fikk 2,2, en nedgang på 0,7 prosentpoeng.

Målingen er gjort mellom 6. og 11. mars. Feilmarginen er på +/- 2-3 prosentpoeng.