Maduro klar til gjenvalg i Venezuela

Venezuelas president Nicolas Maduro stiller til valg for en ny seksårsperiode. Hvem som blir motkandidat er ikke klart ettersom de to fremste opposisjonslederne nektes å stille til valg. Her er Maduro avbildet med kona Cilla Flores. Arkivfoto: Jesus Vargas / AP / NTB
Venezuelas president Nicolas Maduro stiller til valg for en ny seksårsperiode. Hvem som blir motkandidat er ikke klart ettersom de to fremste opposisjonslederne nektes å stille til valg. Her er Maduro avbildet med kona Cilla Flores. Arkivfoto: Jesus Vargas / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke uventet har sosialistpartiet i Venezuela kunngjort at president Nicolas Maduro stiller til gjenvalg for en ny seksårsperiode.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiet bekreftet lørdag at Maduro er deres kandidat i presidentvalget 28. juli. Han har vært Venezuelas president siden mars 2013 da han overtok etter Hugo Chavez, som døde av kreft.

Hvem som blir opposisjonens kandidat, er derimot uklart.

Marina Corina Machado vant nominasjonsvalget til opposisjonen i fjor høst, men har blitt nektet å stille til valg av landets høyesterett. Hun er utestengt fra å inneha offentlige verv i 15 år, og anklages for korrupsjon og for å ha støttet opp om sanksjoner mot Venezuela.

Heller ikke den mulige opposisjonskandidaten Henrique Capriles får lov til å stille til valg.