Kronprinsesse Mette-Marit om situasjonen i Gaza: – Rett og slett rystende

Kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Espen Barth Eide møter representanter for humanitære organisasjoner som har jobbet inne i Gaza. Møtet skjer i den norske ambassaderesidensen i Kairo. Ambassadør Hilde Klemetsdal (t.v.). Foto: Cornelius Poppe / NTB
Kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Espen Barth Eide møter representanter for humanitære organisasjoner som har jobbet inne i Gaza. Møtet skjer i den norske ambassaderesidensen i Kairo. Ambassadør Hilde Klemetsdal (t.v.). Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprinsesse Mette-Marit møtte torsdag hjelpearbeidere som har jobbet i Gaza. – Det vi har hørt, er mildt sagt rystende, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De historiene vi har hørt i dag er mildt sagt rystende. Det er veldig få som ikke blir berørt av den situasjonen. Det var veldig sterkt å høre, sier en tydelig preget kronprinsesse etter møtet i Egypt.

Med på turen er også utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

– Kan ikke gi opp håpet

Sammen hadde de torsdag morgen en samtale med FN-ansatte og internasjonale hjelpeorganisasjoner om situasjonen i Gaza og arbeidet som foregår der.

– Vi kan ikke gi opp håpet om en fredelig løsning for alle menneskene i regionen, sier kronprinsessen.

Hun takker de som jobber med den humanitære innsatsen i regionen.

– Vi må takke dem som med eget liv og egen sikkerhet som innsats reiser inn for å avhjelpe situasjonen, sier hun.

Barth Eide: – Helt forferdelig

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier at hjelpearbeiderne de snakket med var samstemte om at det ikke finnes noe sted i verden som er verre enn Gaza akkurat nå.

– Dette er et sted man ikke kan flykte fra. Det er ingen steder som er trygge, sier han.

– Det er helt forferdelig å høre om.

Kronprinsesse Mette-Marit skal senere torsdag åpne den norske paviljongen på den store bokmessen i Kairo, hvor Norge er gjesteland.