Spanias statsminister under press i søndagens valg

Søndag avholdes det lokalvalg i Spania. Resultatet gir en indikasjon på hvordan partiene ligger an før det nasjonale valget senere i år. Her er statsminister Pedro Sánchez fotografert utenfor Det hvite hus tidligere i år. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Søndag avholdes det lokalvalg i Spania. Resultatet gir en indikasjon på hvordan partiene ligger an før det nasjonale valget senere i år. Her er statsminister Pedro Sánchez fotografert utenfor Det hvite hus tidligere i år. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag avholdes det lokalvalg i Spania. Resultatet gir en indikasjon på hvordan partiene ligger an før det nasjonale valget senere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 35 millioner spanjoler har mulighet til å stemme i søndagens lokalvalg. Statsminister Pedro Sánchez' parti PSOE styrer, enten på egen hånd eller i koalisjoner, i ti av de tolv regionene hvor det er valg søndag.

Utfallet blir sett på som en temperaturmåler for hvordan Sánchez og partiet hans ligger an før det nasjonale valget i Spania i høst. Statsministeren stemte selv i Madrid søndag, og i en tale fredag oppfordret han folket til å gå ut og stemme.

– Sosialdemokratisk politikk passer Spania mye bedre enn nyliberal politikk, sa Sánchez.

Valglokalene stenger klokken åtte søndag kveld, og en første valgprognose ventes i 22-tiden.