Tyskland håper å levere stridsvogner til Ukraina innen april er omme

Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov fikk tirsdag besøk av Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius (til venstre), som sa at Ukraina også skal få over 100 Leopard 1-vogner av europeiske allierte. Her holder de fram en modell av en Leopard-stridsvogn i Kyiv. Foto: Ukrainas forsvarsdepartements pressekontor via AP / NTB
Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov fikk tirsdag besøk av Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius (til venstre), som sa at Ukraina også skal få over 100 Leopard 1-vogner av europeiske allierte. Her holder de fram en modell av en Leopard-stridsvogn i Kyiv. Foto: Ukrainas forsvarsdepartements pressekontor via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsminister Boris Pistorius sier han tror Tyskland kan få sendt den første bataljonen med Leopard 2-vogner til Ukraina innen utgangen av april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror vi kan levere minst én bataljon i løpet av dette årets fire første måneder. Tre måneder kanskje. Og deretter blir vi selvsagt nødt til å fortsette så raskt som mulig, sa Pistorius til pressen under et besøk i Polens hovedstad Warszawa onsdag.

Tyskland har lovet å sende 14 stridsvogner av typen Leopard 2 og sa allerede i januar at de kan bli levert i slutten av mars eller begynnelsen av april. I tillegg har tyskerne gitt andre land lisens til å sende stridsvogner.

På sikt er målet å opprette to bataljoner med Leopard 2-stridsvogner. En slik bataljon består vanligvis av 40–50 stridsvogner, samt mye annet materiell og et betydelig antall soldater i støttefunksjoner.