Nancy Pelosis mann fikk brudd på hodeskallen

Paul Pelosi, mannen til toppolitikeren Nancy Pelosi fikk brudd på hodeskallen under fredagens angrep. Men ifølge legene vil han bli helt bra igjen.
Paul Pelosi, mannen til toppolitikeren Nancy Pelosi fikk brudd på hodeskallen under fredagens angrep. Men ifølge legene vil han bli helt bra igjen. Foto: AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paul Pelosi, mannen til toppolitikeren Nancy Pelosi, fikk brudd på hodeskallen under angrepet fredag, ifølge amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

82 år gamle Pelosi ble alvorlig skadd da en mann trengte seg inn i parets hjem i San Francisco. Mannen var bevæpnet med en hammer og slo Pelosi en rekke ganger i hodet og overkroppen.

Pelosi ble fraktet til sykehus med brudd på hodeskallen samt alvorlige skader i den ene armen og på begge hender, opplyser Drew Hamill, talsmann for Nancy Pelosi. Ifølge legene vil Paul Pelosi trolig ikke få varige mén av skadene, men bli helt frisk igjen.

Gjerningsmannen ble pågrepet og vil bli siktet for blant annet drapsforsøk, angrep med et våpen, mishandling av en eldre person og innbrudd.

Gjerningsmannen skal ha ropt «hvor er Nancy» idet han trengte seg inn i huset. Demokraten Nancy Pelosi, som er leder for Representantens hus i Kongressen, var imidlertid tid ikke hjemme.

Politiet sier ifølge Washington Post og andre amerikanske medier at angrepet ikke var tilfeldig men ble utført med hensikt, men at de ikke kan komme med en offentlig bekreftelse av selve motivet.