Vårt Land: Kjell-Ingolf Ropstad slipper tilleggsskatt

Tidligere KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad er ikke blant de elleve som må betale tilleggsskatt etter Skatteetatens kontroll med Stortinget og SMK. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Tidligere KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad er ikke blant de elleve som må betale tilleggsskatt etter Skatteetatens kontroll med Stortinget og SMK. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB

Tidligere KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad er ikke blant de elleve som må betale tilleggsskatt etter Skatteetatens kontroll med Stortinget og SMK.

– Jeg har fått et endelig vedtak i min sak om å innberette en fordel av fri bolig til en verdi av 668.729 kroner. Det er det samme som Skatteetaten varslet om i juni, og jeg har ikke blitt ilagt tilleggsskatt, skriver tidligere KrF-leder, nå stortingsrepresentant Kjell-Ingolf Ropstad i en sms til Vårt Land.

– Jeg kommer nå til å betale inn det Skatteetaten har kommet fram til, fortsetter han.

Man blir ilagt tilleggsskatt dersom man ikke leverer riktige og fullstendige opplysninger i skattemeldingen, og de manglende opplysningene har ført til en skattemessig fordel, skriver Skatteetaten på sine sider.

De såkalte pendlerboligsakene startet med at Aftenposten høsten 2021 avslørte at daværende KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad hadde fått pendlerbolig ved å ha adresse hjemme hos foreldrene. Han ble valgt inn på Stortinget i 2009, men meldte ikke flytting før november 2020.

Aftenposten meldte at Ropstad bare i ett av årene fra 2009 til 2020 skattet av pendlerboligen. Det var i 2019, da han bodde i statsrådsbolig.

Året etter rapporterte Ropstad til Statsministerens kontor at han hadde utgifter hjemme hos foreldrene i Agder, og han slapp dermed å betale rundt 175.000 kroner i skatt. KrF-lederen betalte heller ikke foreldrene sine for utgiftene han hadde oppgitt.

Sakene rundt Ropstad førte til at han 18. september 2021 trakk seg som både statsråd og partileder i KrF.