Fransk ordfører pågrepet etter utpressing med sexvideo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordføreren i den franske byen Saint-Étienne er pågrepet og siktet for å true en politisk rival med å lekke en sexvideo. Partiet hans vil eksludere ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også fire nære allierte av ordfører Gaël Perdriau i industribyen ble pågrepet for utpressingsforsøket mot hans tidligere varaordfører, ifølge statsadvokaten i Lyon.

De fem etterforskes nå for brudd på privatlivets fred, grov utpressing og misbruk av offentlige midler. Etterforskningen dreier seg om en video som ble tatt opp i all hemmelighet på et hotellrom i Paris i 2014.

Videoen skal angivelig vise at ordførerens politiske rival sammen med en annen mann. Ordføreren skal ha ønsket å ødelegge mannens karriere og anklages for å sette opp en felle. Det var nyhetssiden Mediapart som brakte saken fram for offentligheten.

Perdriaus parti, det konservative Republikanerne, har kunngjort at de vil begynne en eksklusjonsprosess. Ordføreren var nestleder i partiet fram til i fjor.

– Republikanerne kan kun fordømme de skruppelløse metodene som ble brukt av Saint-Etiennes ordfører mot en politisk rival. Disse metodene er uverdige en representant for den franske republikk, skriver partiet i en uttalelse.