Trump ber Putin om hjelp

I den første av to riksrettssaker mot Trump i 2019 ble han anklaget for forsøk på utpressing av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
I den første av to riksrettssaker mot Trump i 2019 ble han anklaget for forsøk på utpressing av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Alex Brandon / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs ekspresident Donald Trump har bedt Russlands president Vladimir Putin om å avsløre all informasjon han kan ha om Hunter Biden, etterfølger Joe Bidens sønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekspresidenten har gått tilbake til anklager han gjentok mange ganger under valgkampen i 2020.

I et intervju tirsdag hevder han at Hunter Biden mottok 30 millioner kroner i gave fra kona til Moskvas ordfører.

– Det er mye penger. Hun ga ham 30 millioner kroner, så nå skulle man tro at Putin vet hvorfor. Jeg mener han bør avsløre det, sa Trump i intervjuet til høyreorienterte Real America's Voice.

Trump har gjentatte ganger kommet med påstander uten bevis om at Hunter Biden fikk pengene fra Jelena Baturina, kona til den avdøde Moskva-ordføreren Jurij Luzjkov, som ville skaffe seg gehør hos Joe Biden.

I den første av to riksrettssaker mot Trump i 2019 ble han anklaget for forsøk på utpressing av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, nettopp for å grave fram kompromitterende opplysninger om Hunter Biden, som på et tidspunkt jobbet for et ukrainsk energiselskap.