Tajik fikk pendlerleilighet – leide ut to leiligheter

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik forteller tirsdag kveld til Dagbladet at hun kjøpte to leiligheter i perioden 2006 til 2010 som hun leide ut.
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik forteller tirsdag kveld til Dagbladet at hun kjøpte to leiligheter i perioden 2006 til 2010 som hun leide ut. Foto: Torstein Bøe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-nestleder og arbeidsminister Hadia Tajik hadde leieinntekter fra to leiligheter samtidig som hun hadde gratis pendlerleilighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) forteller tirsdag kveld til Dagbladet at hun kjøpte to leiligheter i perioden 2006 til 2010 som hun leide ut.

– I perioden 2007 til 2010 eide jeg, helt og delvis, to andre leiligheter i Stavanger-området. Begge utleieforholdene er løpende gjort rede for til skattemyndighetene, sier Tajik.

Dette skjedde samtidig som hun hadde skattefri pendlerleilighet i Oslo, og fortalte Statsministerens kontor (SMK) at hun leide en leilighet i Sandnes. Hun erkjenner at hun valgte å bo hjemme hos foreldrene mens hun eide to andre leiligheter i området.

Ap-nestlederen sier hun kjøpte leilighetene med tanke på at hun skulle flytte ut fra foreldrene.

Tajik sier hun likevel hadde boutgifter i Rogaland og derfor hadde krav på pendlerleilighet i Oslo betalt av skattebetalerne. Disse utgiftene var hos hennes foreldre, men Nav-ministeren kan ikke dokumentere dette.

– Jeg forstår at det stilles spørsmål rundt alle forhold rundt tidsrommet for min bruk av pendlerbolig nå, og jeg vil gjerne bidra til å opplyse så godt jeg kan, sier hun til Dagbladet.