MDG, SV og Venstre krever stans i ulvejakta

Fire av de seks ulvene i Letjennareviret i Elverum i Hedmark ble skutt på første dag av lisensjakten, det var alfaparet og to årsvalper.
Fire av de seks ulvene i Letjennareviret i Elverum i Hedmark ble skutt på første dag av lisensjakten, det var alfaparet og to årsvalper. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre partiene MDG, SV og Venstre går sammen om et forslag i Stortinget om å stanse den planlagte jakten på ulv i ulvesonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I helgen ble minst ti ulver skutt i Innlandet og Viken. Lisensfellingsperioden er i utgangspunktet over tirsdag, men regjeringen har varslet at de er åpne for å utvide perioden. Det er ventet en beslutning i tirsdag.

I forslaget fra de tre partiene heter det at «Stortinget ber regjeringen stanse den planlagte jakten på ulv i ulvesonen».

– Jeg tror mange opplever den jakten som nå pågår som helt grotesk. Ulvesonen er det eneste området i landet der ulven skal ha en viss beskyttelse. Nå felles større deler av bestanden av en kritisk truet art. Det er trist for norsk natur, sier MDG-leder Une Bastholm.