Donald Trump benåder Michael Flynn

<p>Trumps stabssjef Reince Priebus, visepresident Mike Pence, pressetalsmann Sean Spicer og daværende sikkerhetsrådgiver Michael Flynn under en tidligere samling på det ovale kontor sammen med Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix</p>
Trumps stabssjef Reince Priebus, visepresident Mike Pence, pressetalsmann Sean Spicer og daværende sikkerhetsrådgiver Michael Flynn under en tidligere samling på det ovale kontor sammen med Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump benåder sin tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, skriver presidenten selv på Twitter.

– Det er en stor ære å kunngjøre at general Michael T. Flynn har blitt benådet. Gratulerer til ham og hans fantastiske familie. Jeg er sikker på at du nå får en helt fantastisk thanksgiving-feiring, skriver presidenten på Twitter.

Flynn erkjente seg i 2017 skyldig i å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trumps innsettelse.

Hevder han ble lokket i en felle av FBI

I januar varslet han imidlertid at han ville trekke tilståelsen. Flynns forsvarere har hevdet at FBI forsøkte å få ham i en felle ved lokke ham til å lyve, en såkalt «perjury trap» – eller menedsfelle på norsk.

Justisdepartementet under ledelse av William Barr henla saken i mai, men en føderal dommer har rettet krav om ny gjennomgang av saken. Med Trumps benådning er saken nå tatt ut av rettssystemet.

Omgjorde fengselsstraff til nær venn

Tidligere i år omgjorde Trump fengselsstraffen til sin mangeårige venn Roger Stone.

Stone ble i februar dømt til tre år og fire måneder i fengsel for å ha løyet til Kongressen, påvirket vitner og hindret Kongressens gransking av om Trumps kampanje samarbeidet med russerne før valget i 2016.

Video: Trump klager over «urettferdig» behandling av Flynn

Personvernpolicy