Bergen kommune har satt kriseledelse og skal orientere om nye coronatiltak

På en pressekonferanse klokken 18 vil Bergen kommune legge fram nye coronatiltak etter smitteøkningen i byen.
På en pressekonferanse klokken 18 vil Bergen kommune legge fram nye coronatiltak etter smitteøkningen i byen. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen kommune skal klokken 18 orientere om coronasituasjonen og om nye tiltak som nå innføres i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunen satte tirsdag kriseledelse etter økningen i antall smittetilfeller de siste dagene.

I løpet av helgen ble det bekreftet 78 nye smittetilfeller i Bergen. Mange av smittetilfellene er tilknyttet studentmiljøet i byen, men det er også bekreftet smitte hos ansatte på flere utesteder og hos ti ansatte i Helse Bergen.

Overfor NRK bekrefter helsedirektør Bjørn Guldvog at det nå vil bli satt inn nye coronatiltak i byen.

Les også: Guldvog varsler mer inngripende smitteverntiltak

Smitten lekker

– Det er tiltak vi kjenner til som er viktige å forsterke i Bergen nå. Smitten ser ut til å ikke bare være begrenset til studentmiljøene, men også lekke litt ut i befolkningen, sier han og legger til at folk som vurderer å reise til Bergen, nå bør ha gode grunner gitt smittesituasjonen.

Smitten har også «lekket» til flere kommuner i nærområdet, som Stord og Askøy, hvor en Nav-ansatt og en ansatt på Kleppestø ungdomsskole har fått påvist smitte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkehelseinstituttet har de siste dagene vært i nær dialog med kommuneoverlegen i vestlandshovedstaden, der behovet for mer inngripende lokale tiltak er blitt vurdert.

Les også: Ansatt ved ungdomsskole på Askøy smittet av corona

Strammer inn

Overfor NRK nevner Guldvog disse tiltakene som aktuelle: forsterkning av avstandskrav, sikring av karantene, vurdering av gruppestørrelser når man møtes og på arrangementer, åpningstider på virksomheter som restauranter, bruk av munnbind i kollektivtransport og økt bruk av kollektivtransport.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen kommune strammet også inn på coronatiltakene i midten av august måned og gjorde private samlinger med flere enn 20 personer forbudt. Nasjonalt er dette en anbefaling, men ikke et forbud.

Les også: Tre nye smittede på Haukeland

BT: 74 nye smittede siste døgn

Ifølge Bergens Tidende viser MSIS-tall at det ved midnatt natt til tirsdag var registrert 74 nye smittetilfeller i Bergen siste døgn. Tallet på nye smittede er det høyeste registrert i ett døgn i kommunen siden coronautbruddet startet.

Bergen kommune har pleid å offentliggjøre nye smittetall daglig klokken 14, men vil tirsdag ikke legge fram de offisielle tallene før pressekonferansen klokken 18.