Biden: – Hvor trygg føler du deg i Trumps USA?

<p></p><p>– Volden vi er vitne til skjer under Donald Trump. Ikke under meg. Istedenfor å prøve å roe ned bølgene, heller han bensin på hvert eneste bål. Vold er ikke et problem i hans øyne, men en politisk strategi, sier Demokratenes presidentkandidat Joe Biden. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix</p>
– Volden vi er vitne til skjer under Donald Trump. Ikke under meg. Istedenfor å prøve å roe ned bølgene, heller han bensin på hvert eneste bål. Vold er ikke et problem i hans øyne, men en politisk strategi, sier Demokratenes presidentkandidat Joe Biden. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden slår tilbake mot republikanske påstander om at USA vil bli preget av anarki og lovløshet om han blir president.

Biden skrev torsdag på Twitter : – Når Donald Trump i kveld sier at du ikke vil være trygg i Joe Bidens USA, kan du se deg omkring og stille spørsmålet: hvor trygg føler du deg i Donald Trumps USA?

Gjennom republikanernes landsmøte, som ble avsluttet med president Donald Trumps hovedtale torsdag kveld, har partiet prøvd å male et bilde av Biden som svak på kriminalitetsbekjempelse og en motstander av politiet.

I en uttalelse torsdag kveld pekte Biden på volden og opptøyene som har foregått i en rekke amerikanske byer i sommer.

– Volden vi er vitne til skjer under Donald Trump. Ikke under meg. Istedenfor å prøve å roe ned bølgene, heller han bensin på hvert eneste bål. Vold er ikke et problem i hans øyne, men en politisk strategi, sier Biden.

Også visepresidentkandidaten Kamala Harris gikk til angrep på Trump torsdag, og kritiserte blant annet hans håndtering av koronaviruspandemien.

– Trump har sviktet i den mest grunnleggende og viktige jobben til en president. Han har ikke klart å beskytte det amerikanske folket, sa hun.

Personvernpolicy