Omstridt dansk partileder for retten

Partileder Rasmus Paludan er tiltalt for 14 ulike lovbrudd. Bildet ble tatt da Paludan besøkte Selvstendighetspartiets valgbod i Oslo i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Partileder Rasmus Paludan er tiltalt for 14 ulike lovbrudd. Bildet ble tatt da Paludan besøkte Selvstendighetspartiets valgbod i Oslo i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tidligere rasismedømte partilederen Rasmus Paludan må igjen møte i retten, tiltalt for rasisme, ærekrenkelse og livsfarlig bilkjøring.

Rettssaken begynner i byen Næstved tirsdag, og tiltalen omfatter 14 ulike lovbrudd.

Blant annet risikerer Paludan igjen å bli dømt for rasisme. Under en demonstrasjon i 2018 skal han ha uttalt at dansker ikke kan sameksistere med «det meget lavtstående muslimske kulturavfall».

Under en annen demonstrasjon skal han ha antydet at en kvinne var prostituert og hevdet at han «ikke snakket neger», ifølge Danmarks Radio.

Farlig kjøring skal han blant annet ha bedrevet i januar i fjor. Da ga han gass selv om en person lå oppå panseret, ifølge tiltalen.

Blir han dømt, risikerer han både fengsel og tap av førerkort og retten til å jobbe som forsvarsadvokat.

Paludan leder det islam- og innvandringsfiendtlige partiet Stram Kurs. Han hevder selv at han er uskyldig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært